H ΑΓΟΡΑ ΑΝΟΙΞΕ … Να βρούμε λεφτά τώρα να ψωνίσουμε !

 H ΑΓΟΡΑ ΑΝΟΙΞΕ … Να βρούμε λεφτά τώρα να ψωνίσουμε !

Η Δευτέρα που μας πέρασε ήταν η Δευτέρα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων της αγοράς που ήταν περίπου δύο μήνες σε ανοιξιάτικη νάρκη λόγω κορονοϊού.

Η αγορά έχασε την εποχή της άνοιξης που παραδοσιακά οι καταναλωτές κάνουν αρκετές αγορές και επανέρχεται λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι το  ανοιξιάτικο εμπόρευμα που δεν πρόλαβαν να πουλήσουν, αλλά πληρώσανε το βάζουν σε κούτες και επανέρχονται με καλοκαιρινά  προϊόντα στις βιτρίνες τους , τα οποία επίσης έχουν πληρώσει και ευελπιστούν να πουλήσουν.

Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι πλέον η αγορά είναι ανοιχτή.

Η αρχή είναι το ήμισι του παντός.

Ο κόσμος από την μεριά του  μετά από τόσες ημέρες καραντίνας έχει ψυχολογία να βγει έξω αλλά δεν έχει τα χρήματα για να ψωνίσει.

Οι τουρίστες που ξεκινούσαν πάντα κάθε χρόνο τέτοια εποχή τις περιπολίες τους φέτος απουσιάζουν κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το περιβάλλον της αγοράς.

Είναι σίγουρο ότι κάθε μέρα που θα περνάει από εδώ και μετά τα πράγματα θα γίνονται όλα και καλύτερα αλλά μην περιμένετε και θαύματα.

Θα αργήσουμε αλλά θα τον βρούμε τον βηματισμό μας αρκεί να μην έχουμε κανα πισωγύρισμα με τον ιό για τον οποίο διαισθάνομαι μία τάση υποτίμησης από την μεριά του κόσμου.

Ο κορονοϊός δεν έφυγε , είναι εδώ και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να “χτυπήσει”.

Είμαστε σε ένα καλό σημείο αφού έχουμε καταφέρει και έχουμε σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης όταν σε άλλες χώρες το χώμα από τους ομαδικούς τάφους ακόμα είναι νωπό.

Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι οτι μέσα στους επόμενους μήνες είναι πιο πιθανό να βρεθεί η θεραπεία του ιού και όχι το εμβόλιο το οποίο και θα πρέπει να αναμένουμε μέσα στο 2021.

Μέχρι τότε ας είμαστε προσεχτικοί και πειθαρχημένοι σε αυτά που μας λένε για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά.

 

Θεωρώ τέλος ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης και καφέ νωρίτερα από την 1 Ιουνίου  αφού όταν ανοίξουν οι πελάτες θα κάθονται στις καρέκλες που θα έχουν στηθεί με την απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων και δεν θα συνωστίζονται όρθιοι ο ένας πάνω στον άλλο σήμερα που είναι κλειστά.

Είναι η σειρά μας τώρα να ζητήσουμε από τον Χαρδαλιά να το ξανασκεφτεί.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης