• 18 Απριλίου 2024,

H Ελλάδα της εθελούσιας εξόδου …

 H Ελλάδα της εθελούσιας εξόδου …

Μετά την Ελλάδα της κρίσης ακολουθεί η Ελλάδα της εθελούσιας εξόδου σε διάφορους οργανισμούς και τράπεζες προκειμένου να υπάρξει μια οικονομική ισορροπία σε αυτούς.

Όταν δεν βγαίνει ένα μαγαζί η πρώτη  λύση είναι η μείωση προσωπικού προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα.

Αυτή είναι η τακτική που ακουλοθούν εδώ και μερικά χρόνια οι τράπεζες και θα κάνει όπως έγινε γνωστό και η ΔΕΗ που θέλει να ξεφορτωθεί περίπου 2.000 εργαζόμενους.

Αυτή δεν είναι μία καθόλου εύκολη υπόθεση αφού το ερωτηματικό είναι όλοι αυτοί που θα οδηγούν προς την έξοδο τι θα κάνουν μετά.

Όλοι αυτοί οι τραπεζικοί υπάλληλοι που έχουν επιλέξει την εθελούσια έξοδο σήμερα γιατί αύριο μπορεί οι όροι να είναι χειρότεροι πρέπει κάπου να βρούνε μία νέα επαγγελματική στέγη.

Πως θα γίνει αυτό όταν τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα διαλύσαμε τον ιδιωτικό τομέα με τους υψηλούς και απανωτούς φόρους ;

Για τον λόγο αυτό και θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια τα δύσκολα , της δημοσιονομικής προσαρμογής οι κυβερνήσεις να ενίσχυαν τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να είναι έτοιμος να δεχτεί όλους αυτούς που περισσεύουν στον δημόσιο τομέα , στις τράπεζες και στους διάφορους οργανισμούς.

Όταν και στον ιδιωτικό τομέα όλοι κοιτάνε πως να μειώσουν τα πάγια έξοδα τους με απολύσεις που θα πάνε όλοι αυτοί , που θα απορροφηθούν ;

Για αυτό σας λέω είναι δύκολα τα πράγματα με αυτό το πρόγραμμα της εθελούσιας.

 

Κατά τα άλλα πάμε καλά και είμαστε πανέτοιμοι για τον Νοέμβρη που θα μας δείξει τα δόντια  του (όπως υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι) από τις πρώτες κιόλας μέρες με τον καιρό να αγριεύει μετά το καλοκαιράκι του Οκτώβρη με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και βροχές.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να είναι και το πρώτο χειμερινό Σαββατοκύριακο με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Όπως και να έχει όλα θα πάνε καλά γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι άλλο.

Είμαστε πανέτοιμοι , έχουμε οργανωθεί και περιμένουμε να χτυπήσει το καμπανάκι για την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα , έστω και με καθυστέρηση μίας ημέρας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης