H επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Σαγκάη !

 H επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Σαγκάη !

Κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα παραδοσιακά πέφτουν οι ρυθμοί σε όλα τα επίπεδα για την κορύφωση του θείου δράματος.

Φέτος , δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του covid , το ΠΑΣΧΑ θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την προ πανδημίας εποχή.

Παρά το γεγονός ότι η τιμή των καυσίμων είναι πολύ υψηλή υπάρχει η πρόβλεψη για μεγάλη έξοδο από τις πόλεις προς τα χωριά.

Η ανάγκη για ένα παραδοσιακό ΠΑΣΧΑ στο χωριό ξεπερνάει , έστω και προσωρινά τις αναστολές και τις δυσκολίες  που δημιουργούν οι υψηλές τιμές των καυσίμων.

Από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά θα πρέπει να έχουμε όλοι το νου μας και όσοι θα βγούνε στις Εθνικές οδούς για να ταξιδέψουν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Χαμηλές ταχύτητες και καθαρό μυαλό.

 

Ένα καφέ που βρίσκεται περιμετρικά της κεντρικής πλατείας της Καβάλας έχει κλείσει και θα επανέλθει ως πιτσαρία.

Πιτσαρία που θα δουλεύει και ως take away .

Κομμάτι πίτσα στο χέρι.

 

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία  και οι δύσκολες πλέον σχέσεις της Ε.Ε. με την Ρωσία είναι σίγουρο ότι  θα επηρεάσουν και την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού κυρίως στις περιοχές που παραδοσιακά δουλεύανε με Ρώσους τουρίστες.

Σε αυτές τις περιοχές είναι και η Χαλκιδική που θα πρέπει να βρει τρόπο όχι μόνο να ξεπεράσει το πρόβλημα του πολέμου αλλά και την απώλεια του μεγαλύτερου πρακτορείου  προσέλευσης Ρώσων τουριστών  στην περιοχή που ήταν ο όμιλος Μουζενίδη.

Καταλαβαίνετε ότι η Χαλκιδική αναγκαστικά θα επιχειρήσει να κερδίσει μερίδιο από την αγορά  των Βουλγάρων και των Ρουμάνων τουριστών που θα δεχτούν καταιγισμό προτάσεων για ποιοτικές διακοπές στα τουριστικά θέρετρα της Χαλκιδικής με ότι αυτό συνεπάγεται για την δική μας περιοχή.

Αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να μας έχει σε εγρήγορση προκειμένου να περιορίσουμε τις απώλειες από αυτές τις διαρροές που σίγουρα θα υπάρξουν.

 

Τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ μεγάλη αναμένεται να είναι και η κίνηση στα νησιά με πρώτη επιλογή τα νησιά των Επτανήσων αλλά και τις «Ναυαρχίδες» του Ελληνικού τουρισμού όπως είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Πάντως να έχετε υπόψη σας ότι τα μεγαλύτερα  καλοκαιρινά ξενοδοχεία της χώρας έχουν πάρει την απόφαση να ανοίξουν μετά το ΠΑΣΧΑ.

 

Μας κάνει εντύπωση που ακόμα και σήμερα ο Πούτιν στέλνει τελεσίγραφα στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη για παράδοση.

Την έχει εξαφανίσει από τον χάρτη  με τους βομβαρδισμούς των προηγούμενων ημερών και ακόμα δεν μπορεί να την κατακτήσει.

Δηλαδή σύμφωνα με αυτή την λογική στην πρωτεύουσα στο Κίεβο δεν θα φτάσει ποτέ !

Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι ο Πούτιν έχει μπλέξει σε ένα πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό γιατί κανείς δε μπορεί να ξέρει πως θα αντιδράσει σε μία τέτοια εξέλιξη ο Ρώσος πρόεδρος.

 

Δεν το βάζει κάτω η Ρούλα και βγαίνει σε όσες  τηλεοπτικές εκπομπές μπορεί προκειμένου να επαναλαμβάνει ότι είναι αθώα.

Το καρτοτηλέφωνο έξω από το κελί της έχει πάρει φωτιά !

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης