• 19 Απριλίου 2024,

H Lufthansa ανακοίνωσε πτήσεις από και προς Καβάλα!

 H Lufthansa ανακοίνωσε πτήσεις από και προς Καβάλα!

Πάει καιρός από τότε που η γερμανική αεροπορική εταιρία η Lufthansa συνδέθηκε με το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Μπορεί και να μην υπήρξε ποτέ στο παρελθόν αυτή η σύνδεση.

Θα γίνει φέτος. Το Καλοκαίρι. Το ανακοίνωσε η ίδια η Lufthansa! Οι πτήσεις αναφέρονται στον Ιούνιο αν και η θυγατρική της- η γνωστή και σταθερή για την περιοχή Eurowings- είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει πτήσεις από και προς Καβάλα πριν το Πάσχα.

Κοντά σε αυτές τις θερινές αεροπορικές συνδέσεις κι οι ήδη γνωστές από Πολωνία και Τσεχία. Άλλα νέα πτήσεων εξωτερικού για την Καβάλα προς το παρόν δεν υπάρχουν. Άλλωστε υπάρχει κι ο κορωνοϊός που κάνει τις εταιρίες πιο προσεκτικές στον προγραμματισμό και τις ανακοινώσεις τους.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το δελτίο τύπου της Lufthansa με αναφορά και στην Καβάλα:  Ιδιαίτερη έμφαση στον προορισμό… Ελλάδα δίνει ο όμιλος Lufthansa, εν όψει του καλοκαιριού του 2021, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Αναλυτικά, η Lufthansa σημειώνει: «Αυτό το καλοκαίρι, οι εταιρείες του Lufthansa Group προσφέρουν τη μεγαλύτερη ποικιλία τουριστικών προορισμών μετά από χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο Όμιλος διαθέτει βαθιά γνώση της ταξιδιωτικής αγοράς διακοπών.

Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών η Lufthansa σχεδιάζει να προσθέσει στο πρόγραμμα πτήσεών της από τη Φρανκφούρτη περί τους 20 προορισμούς διακοπών και 13 νέους προορισμούς διακοπών από το Μόναχο, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα, την Καραϊβική και τα Κανάρια Νησιά.

Τα αποτελεσματικά εμβόλια, οι εκτεταμένες διαγνωστικές υπηρεσίες και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της πολυαναμενόμενης τουριστικής δραστηριότητας, φέτος το καλοκαίρι.

Οι εταιρείες του Lufthansa Group προετοιμάζονται ήδη για την επανέναρξη των ταξιδίων και έχουν ήδη έτοιμο ένα ελκυστικό, αλλά και πολύπλευρο πρόγραμμα πτήσεων.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει κλασσικούς αστικούς και τουριστικούς προορισμούς, όμως στην Ευρώπη η ταξιδιωτική έμφαση θα δοθεί στην Ελλάδα και τα Κανάρια Νησιά. Από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο θα είναι ακόμη ευκολότερη η πρόσβαση στους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Άλλοι ελκυστικοί προορισμοί στο πρόγραμμα πτήσεων από τη Φρανκφούρτη είναι η Πάφος (Κύπρος), η Ριγιέκα (Κροατία), η Λαμέτσια Τέρμε (Ιταλία), η Ντζέρμπα (Τυνησία), η Πόντα Ντελγάδα (Αζόρες, Πορτογαλία) και η Βάρνα (Βουλγαρία).

Από το Μόναχο νέες πτήσεις θα εξυπηρετούν τα Χανιά, τη Μύκονο, την Κω, την Καβάλα, τη Ζάκυνθο και την Πρέβεζα καθώς και το Χέρεθ της Ισπανίας. Τέλος, ένας άλλος ακόμη καλοκαιρινός προορισμός είναι η Χουργκάντα στην Αίγυπτο».

Διαβάστε επίσης