H υπερβολική άθληση φέρνει και άλλα μέτρα ;

 H υπερβολική άθληση φέρνει και άλλα μέτρα ;

Η υπερβολική άθληση όλο και περισσότερων ελλήνων στα χρόνια της καραντίνας προβληματίζει την κυβέρνηση που βλέπει ότι με αφορμή την προσωπική εκγύμναση “σπάει” το εμπάργκο της απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι έλληνες στέλνουν το μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας το νούμερο 2 και αμολιούνται στους δρόμους για τρέξιμο ή περπάτημα.

Το περπάτημα είναι κυρίως για όλους αυτούς που δεν είχανε καμμία σχέση με το άθλημα μέχρι σήμερα και θέλουν να αποκτήσουν.

Διότι δεν είναι δυνατόν να σηκωθείς ξαφνικά από τον καναπέ του σπιτιού σου ή από το καφενείο όπου συνήθιζες να πηγαίνεις , να βγεις στους δρόμους και να τρέχεις σαν τον Κάρλ Λιούις.

Αυτή μάλιστα η ραγδαία αύξηση της αθλητικής κίνησης των ελλήνων έχει οδηγήσει τους Δημάρχους μεγάλων πόλεων να πάρουν την απόφαση και να κλείσουν δρόμους που είναι δημοφιλείς για τέτοιου είδους δρασηριότητες.

Στην Αθήνα έχει κλείσει το παραλιακό μέτωπο στην Γλυφάδα εδώ και αρκετές εβδομάδες και στην Θεσ/νίκη πρόσφατα έκλεισε η παραλιακή.

Και να είστε σίγουροι ότι αν αυτές οι απαγορεύσεις δεν μειώσουν την κίνηση τότε η κυβέρνηση θα πάρει και άλλα μέτρα στην προσπάθεια να τηρηθεί επί της ουσίας το μέτρο της ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και να περιορισθούν οι κοπανατζήδες.

Οι Έλληνες που δεν έχουν συνηθίσει να μένουν σπίτι προσπαθούν να βρούνε διάφορους τρόπους να βγούνε από αυτό για κάποια ώρα προκειμένου να σπάσουν την μονοτονία της απομόνωσης και αυτή η διάθεση φαίνεται να γίνεται πιο έντονη όσο ο καιρός θα βελτιώνεται και η άνοιξη θα κάνει πιο αισθητή την παρουσία της.

Αυτό είναι ένα θέμα που προβληματίζει την ηγεσία της πολιτικής προστασίας στην Αθήνα που είναι και υπεύθυνη για την τήρηση των μέτρων.

Για τον λόγο αυτό να είστε σε ετοιμότητα και για νέα μέτρα.

Όσο αφορά την γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα της καραντίνας είναι σίγουρο ότι και ο Απρίλης θα είναι ένας μήνας άπνοιας αφού η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης , αν όλα πάνε καλά , θα ξεκινήσει από αρχές Μαϊου.

Η ζωή  παρόλα αυτά συνεχίζεται και υπό αυτές τις συνθήκες χρειάζεται μεγάλη ΥΠΟΜΟΝΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ γιατί τελικά η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο είχαμε εκτιμήσει στην αρχή.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης