• 29 Απριλίου 2024,

Ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με τηλεδιάσκεψη και ομόφωνη απόφαση στήριξης των επιχειρήσεων και των πολιτών

 Ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με τηλεδιάσκεψη και ομόφωνη απόφαση στήριξης των επιχειρήσεων και των πολιτών

Ομόφωνη απόφαση έλαβε χθες το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, στην πρώτη του συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.

Η απόφαση έχει σχέση με τη στήριξη των Καβαλιωτών. Κυρίως των επαγγελματιών που θίγονται από τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Αυτή προς το παρόν έχει συμβολικό χαρακτήρα. Λεπτομέρειες για την εξειδίκευση και κυρίως την εφαρμογή  της δεν είναι ακόμη γνωστές. Θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες, θα χρειαστούν πιθανόν κι άλλες αποφάσεις του ίδιου συμβουλίου. Χθες ικανοποιήθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τρεις βασικές προτάσεις που περιλαμβάνονται και στις σχετικές με την αυτοδιοίκηση πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Αυτές αφορούν τα εξής:

α) αναστέλλεται για 3 μήνες η καταβολή μισθωμάτων σε καταστήματα που ανήκουν στον Δήμο,

β) με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος μπορεί να απαλλάσσει από τα τέλη καταλαμβανομένου χώρου τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού,

γ) με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος μπορεί να απαλλάσσει τις πληττόμενες επιχειρήσεις από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Η στήριξη του Δήμου προς τους πολίτες θα στηριχθεί σε αυτούς τους άξονες αλλά όπως έχει ανακοινώσει ο κ. Μουριάδης θα εμπλουτιστεί με επιπλέον μέτρα. Τα οποία θα γίνουν αναλυτικά γνωστά το προσεχές διάστημα.

Η ιστορική λόγω τηλεδιάσκεψης χθεσινή συνεδρίαση άρχισε στη 1 το μεσημέρι, τέλειωσε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα. Είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας κανονικής συνεδρίασης, δηλαδή αρκετή φλυαρία και αντιπαραθέσεις.

Ωστόσο στο βασικό και έκτακτο θέμα υπήρξε σε μεγάλο βαθμό ταύτιση απόψεων. Κάποιοι ζήτησαν ακόμη μεγαλύτερη στήριξη, άλλοι (μεταξύ των οποίων και η διοίκηση) έθεσε το θέμα οικονομικής προστασίας του Δήμου. Ο προϋπολογισμός του οποίου είναι σε κίνδυνο και η οικονομική του κατάσταση όχι καλή. Εξ αυτού του λόγου φαίνεται ότι οδηγούμαστε οριστικά σε λιγότερες και φθηνότερες Καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης