• 19 Μαΐου 2024,

Η 2η φάση του διαγωνισμού «Ευκλείδης» της Ε.Μ.Ε.

 Η 2η φάση του διαγωνισμού «Ευκλείδης» της Ε.Μ.Ε.

Βασιλόπιτα έκοψε χθες το πρωί, ώρα 11.00, στο ξενοδοχείο Γαλαξίας το τμήμα της Ένωσης Μαθηματικών. Το τμήμα της Καβάλας συνεχίζει μία θαυμάσια πορεία στα μαθηματικά και λοιπά της πόλης και του νομού, έχει δε από το Δεκέμβριο νέο διοικητικό συμβούλιο με καινούριο Πρόεδρο, τον Βασίλη Τσιάντο.

Στην εκδήλωση το λόγο πήρε ο Νέος Πρόεδρος κ. Βασίλης Τσιάντος ο οποίος εκτός από τις θερμές του ευχές προς τους συναδέλφους, εξήρε  το έργο όλων των προηγούμενων Δ.Σ. και των προέδρων  κ.Βεργίδη, Βαβαλέσκου και Δημητριάδη. Κάλεσε όλους τους  συναδέλφους να βοηθήσουν  και να στηρίξουν  συλλογικά κάθε προσπάθεια  του παραρτήματος, ώστε να μην σβήσει η  αγάπη και η φλόγα για τη Μαθηματική παιδεία.

Συνέδεσε τα Μαθηματικά με τη φιλοσοφία κι ανακοίνωσε εκτός των άλλων την δημιουργία σχετικης εκδήλωσης σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης μας. Αναφέρθηκε στον Πλάτωνα, ο οποίος στις αρχές του Πελλοπονησιακού Πολέμου είδε την πόλη του να καταστρέφετε, παρ΄ όλα αυτά θεωρείται παγκοσμίως ο κορυφαίος Έλληνας Φιλόσοφος με τη Γνωστή επιγραφή στην Ακαδημία Αθηνών «Μηδεις αγεωμέτρητος εισίτω».

Το φλουρί έτυχε ο καθηγητής του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης, Άνθιμος  Νέγκογλου.

Μια μέρα νωρίτερα πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός μαθηματικών. Το τμήμα εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου.

Διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, στις 8.30 π.μ., στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας η 2η φάση του διαγωνισμού «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, με τη συμμετοχή 24 μαθητών από σχολεία της περιοχής μας.

Η τελική φάση «Αρχιμήδης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα και οι προκριματικοί, αρχές Απριλίου.

Το Δ.Σ. του Παραρτήματος Καβάλας της ΕΜΕ, εύχεται καλά αποτελέσματα στους μαθητές.

Διαβάστε επίσης