• 6 Μαΐου 2024,

Η Aegean απαξιώνει τη γραμμή Καβάλα-Αθήνα-Καβάλα

 Η Aegean απαξιώνει τη γραμμή Καβάλα-Αθήνα-Καβάλα

 

Χθες το απόγευμα (Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17.00) κάναμε μια έρευνα στην διαδίκτυο για την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου με επιστροφή για ένα άτομο με αναχώρηση την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και επιστροφή την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Η έρευνα αφορούσε σε αναχώρηση από δέκα διαφορετικά αεροδρόμια της Ελλάδος (τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά) και προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και επιστροφή στα συγκεκριμένα αεροδρόμια. Δηλαδή Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Λήμνο, Μυτιλήνη, Ηράκλειο και Χανιά.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας αυτής, που τα δημοσιεύουμε στον επισυναπτόμενο πίνακα, αποδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό αλλά και πιο τραγικό τρόπο, τον απηνή αλλά και άνευ προφανούς εξηγήσεως πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Καβάλας η αεροπορική εταιρία Aegean – Olympc air η οποία εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά τις πτήσεις Αθήνα – Καβάλα – Αθήνα.

Η τιμή του εισιτηρίου από Καβάλα στην Αθήνα με επιστροφή είναι όχι απλώς η ακριβότερη σε όλη την Ελλάδα αλλά και με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες πτήσεις από όλα τα άλλα αεροδρόμια της χώρας. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα η τιμή από την Καβάλα για Αθήνα μετ’ επιστροφής είναι υπερδιπλάσια.

Με την τακτική αυτή που ακολουθεί η εταιρία σε συνδυασμό με τα περιορισμένα δρομολόγια και τις άβολες ώρες καθιστούν πλέον τις πτήσεις από και προς Καβάλα εντελώς ασύμφορες για τον μέσο επιβάτη και απαξιώνουν την γραμμή μέχρι που σε λίγα χρόνια πιθανόν να επικαλεστούν περιορισμένη –και άρα ασύμφορη- κίνηση ώστε να καταργήσουν οριστικά τη γραμμή.

Τι κάνουμε λοιπόν ως τοπική κοινωνία; Πως αντιδρούμε; Τι λένε οι φορείς;

Αναμένουμε (;) απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης