Η Αγία Βαρβάρα είναι εδώ – Δηλώσεις από Μυτικόπουλο, Ρότσα, Ζωτίδη

 Η Αγία Βαρβάρα είναι εδώ – Δηλώσεις από Μυτικόπουλο, Ρότσα, Ζωτίδη

Μπορεί να μην έχει την αίγλη της Ένωσης, μπορεί μην είναι ανερχόμενη δύναμη σαν τον ΓΣΕ, μπορεί να μην έχει την ιστορία του Αστέρα, είναι όμως ένας ζωντανός οργανισμός εδώ και πολλά χρόνια που προσφέρει πολλά στο Καβαλιώτικο Μπάσκετ και όχι μόνο.   

Η φετινή Αγία Βαρβάρα είναι διαφορετική προς το καλύτερο σε σχέση με πέρσι. Αυτό οφείλεται στη πολύ καλή δουλειά που γίνεται με συνέπεια.

Η Πρωινή συνάντησε τον κόουτς της ομάδας Χρήστο Μυτικόπουλο και τους δυο αρχηγούς Μπάμπη Ζωτίδη και Γιώργο Ρότσα που μίλησαν για τη φετινή πορεία της Αγίας Βαρβάρας και τους στόχους που έχει η ομάδα.

Αρχικά ο Χρήστος Μυτικόπουλος τόνισε τα εξής για την ανδρική ομάδα αλλά και για τα τμήματα υποδομής:

«Η ανδρική ομάδα φέτος έβαλε ένα στόχο, να πάει λίγο πιο πέρα απ` αυτό που παρουσίασε πέρσι. Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Πέρσι ήμασταν σε άσχημα στάδιο. Κάναμε την αυτοκριτική μας, είδαμε τα λάθη μας. Βρήκαμε τι φταίει για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Επικεντρωθήκαμε στην πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο. Δεν περιμένουμε μόνο την Κυριακή να παίξουμε. Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα. Επίσης βασιστήκαμε σε παιδιά μικρής ηλικίας έχοντας δώσεις παράλληλα καθοριστικούς  ρόλους στους δυο αρχηγούς μας, τον Γιώργο Ρότσα και τον Μπάμπη  Ζωτίδη. Δίνουν το παράδειγμα μέσα στην ομάδα. Είναι σε κάθε προπόνηση πρώτοι και έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στο να έχουμε υπέροχα αποδυτήρια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι προσπαθούμε να παίξουμε ένα μπάσκετ πιο θεαματικό που να τραβήξει κόσμο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πάμε σ` ένα μπάσκετ με πολλές κατοχές, γρήγορο παιχνίδι.  Πολλά σουτ από την περιφέρεια. Αυτό μας κρατάει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στο ρόστερ έχουμε δυο κολώνες που είναι οι αρχηγοί μας και πιο παλιοί παίκτες στην ομάδα. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι από 17 έως 20 χρονών.

Είμαστε υπέρ των  νέων παιδιών που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, είναι αγαπημένοι μεταξύ τους.  Αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Οι στόχοι μας είναι κοιτάμε μόνο την επόμενη μέρα. Μέρα με τη μέρα από προπόνηση σε προπόνηση να βελτιωνόμαστε. Δεν μαζευτήκαμε για να πάμε στην επόμενη κατηγορία. Μαζευτήκαμε για να παίξουμε ένα καλό μπάσκετ. Να ευχαριστεί πρώτα απ` όλα εμάς αλλά και τον κόσμο που έρχεται να μας δει».

Ο Χρήστος Μυτικόπουλος αναφέρθηκε και στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: « Φέτος για πρώτη φορά η Αγία Βαρβάρα κάνει Ακαδημίες.  Ήταν ένα λάθος στα προηγούμενα χρόνια όταν η ομάδα πρωταγωνιστούσε στη Γ` Εθνική και στο τοπικό αλλά δεν είχε Ακαδημίες.

Φέτος έχουμε ανδρικό τμήμα, εφηβικό τμήμα το οποίο περνάει στην επόμενη φάση αήττητο και θα παίξει με την ΑΕ Σερρών όπου θα παίξει αγώνες μπαράζ για την τετράδα. Είναι επιτυχία γιατί το τμήμα είναι νεοσύστατο. Ουσιαστικά το περσινό παιδικό όπου παιδιά παίζουν και στο ανδρικό. Έχουμε τμήμα παιδικό το οποίο αποτελείται ουσιαστικά από παμπαίδες.

Παιδιά  μικρότερης ηλικίας. Παίρνουν αγωνιστικές εμπειρίες. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ακόμη έχουμε τμήματα Παμπαίδων Α` και Παμπαίδων Β`.

Η Αγία Βαρβάρα έχει αποδείξει ότι αντέχει. Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές. Τώρα έχει ανοδική πορεία. Εχουμε προπονητές που είναι  καταξιωμένα πρόσωπα στο χώρο του μπάσκετ. Είναι η Μαντώ Παλλάδα που έχει παίξει πολλά χρόνια μπάσκετ και μεταφέρει τις εμπειρίες της στα νέα παιδιά, είναι ο Γιάννης Ζαρωτιάδης που είναι μπασκετικό σύμβολο για την πόλη, τον σέβονται όλοι.

Στόχος των προπονητών είναι να διδάξουν το σωστό μπάσκετ στα νέα παιδιά, το φίλαθλο πνεύμα και μακάρι να μπορέσουμε να τροφοδοτήσουμε τις μεγάλες ομάδες του νομού μας που είναι η Ένωση. ο ΓΣΕ. Είμαστε χαρούμενοι γι` αυτό που κάνουν. Θέλουμε να υπάρχει μια πολλά καλή συνεργασία μεταξύ μας»

Ο ένας από τους δυο αρχηγούς  της ομάδας  Μπάμπης Ζωτίδης είπε μεταξύ των άλλων:  
«Η πορεία της ομάδας μας είναι αναμενόμενη. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση. Σε κάθε προπόνηση έχουμε 15 με 20 παιδιά. Γίνονται 4 με 5 προπονήσεις την εβδομάδα. Το προπονητικό τιμ δουλεύει σωστά. Είναι λογική η πορεία μας και κατά τη γνώμη μου μπορούμε να πάμε και παραπάνω.

Στόχος μας είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ. Αυτό θα κριθεί από μας. Αν είμαστε σοβαροί στα επόμενα παιχνίδια τα οποία είναι κρίσιμα, πιστεύω ότι θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο όμιλος μας είναι δύσκολος. Έχει καλές ομάδες που περίπου είναι ισάξιες και γι` αυτό θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι 7-8 καλές ομάδες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Να κερδίσει η μια την άλλη. Είναι οι περισσότερες ομάδες σε καλό επίπεδο. Σε μας φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει από τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ. Έχει αλλάξει η εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο.

 Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο έμπειρος πλέι μέικερ Γιώργος Ρότσας που επίσης είναι  και αρχηγός της ομάδας: «Η Αγία Βαρβάρα είναι μια ακόμη εμπειρία για μένα. Δυστυχώς θα είναι η τελευταία εμπειρία ως αθλητής. Τα χρόνια περάσανε και πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Στεναχώρια γιατί ολοκληρώνεται αγωνιστικά η ενασχόληση μου με το άθλημα.

Από την άλλη όμως δε θα εγκαταλείψω το μπάσκετ και ίσως ασχοληθώ με κάποιο άλλο πόστο. Είμαι πολύ δεμένος με την Αγία Βαρβάρα. Συνολικά έχω παίξει 6 χρόνια παλαιότερα και τώρα. Έχω και προσωπικές πολύ καλές σχέσεις με τη διοίκηση και τον προπονητή. Θέλω να σταθώ δίπλα τους αρωγός σε κάθε προσπάθεια της ομάδας.

Φέτος η ομάδα θα πάει σίγουρα καλύτερα από πέρσι. Εχουμε σαν στόχο τα πλέι οφ. Μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από τη δουλειά που γίνεται από τους προπονητές.
Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Αν μπούμε μια στα πλέι οφ μετά γίνονται όλα. Το πρωτάθλημα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά στον όμιλο που είμαστε εμείς.

Η δυναμική των ομάδων του δικού μας ομίλου είναι καλύτερη από τον άλλον. Για τα νέα παιδιά που έχουμε στο ρόστερ, μπορούν να πάρουν αρκετά από αυτή την κατηγορία».

Διαβάστε επίσης