Οι αλλαγές ημερομηνιών της Αλφαβιτοπαρέλασης μάλλον έκαναν καλό

 Οι αλλαγές ημερομηνιών της Αλφαβιτοπαρέλασης μάλλον έκαναν καλό

Πραγματοποιείται στις 2:00 αύριο το μεσημέρι στην οδό Ομονοίας και στην κεντρική πλατεία η 13η Αλφαβητοπαρέλαση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων του δήμου Καβάλας. Δύο φορές είχε ορισθεί έως τώρα η πραγματοποίησή της σήμερα οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές κι έτσι το γεγονός θα γίνει κανονικά. Προκύπτει μάλιστα ότι με τις αλλαγές των ημερομηνιών για τη διεξαγωγή της Αλφαβητοπαρέλασης προέκυψε ως κέρδος το ότι ακόμη περισσότερα παιδιά θα λάβουν μέρος σ’ αυτήν.

Το στοιχείο προκύπτει συγκεκριμένα από τους διοργανωτές που λένε ότι στο μεταξύ των αναβληθέντων ημερομηνιών εντός του Φεβρουαρίου παραγγέλθηκαν επιπλέον μαθητικές αποκριάτικες στολές, άρα τα γκρουπ των σχολείων αυξάνονται. Η Αλφαβητοπαρέλαση αναμένεται να διαρκέσει δύο περίπου ώρες, θα έχει δρώμενα στη διάρκειά της και αρκετό χορό στην κεντρική πλατεία. Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι θα λάβουν μέρος περίπου 3.000 άνθρωποι, δε θα συμμετάσχει το 5ου δημοτικό σχολείο λόγω πένθους επειδή πρόσφατα πέθανε δραστήριος γονέας που μάλιστα ήταν και πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Αντίθετα, θα λάβει μέρος δημοτικό σχολείο από τη Νέα Πέραμο.

Αυτό που ενδιαφέρει όλους τους πολίτες είναι τα κυκλοφοριακά μέτρα που θα εφαρμοστούν πριν, στη διάρκεια και μετά το τέλος της διοργάνωσης. Από νωρίς το πρωί απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων στην Ομόνοια, ενώ οι κυκλοφοριακές αλλαγές θα ισχύσουν από τη 1:00 το μεσημέρι, περιλαμβάνουν τη γνωστή αντιδρόμιση της οδού Ύδρας.

Διαβάστε επίσης