Καθυστερεί η ΑΕΠΟ της Μ.Ε.Α. παραδέχεται η Ε. Δρακονάκη

 Καθυστερεί η ΑΕΠΟ της Μ.Ε.Α. παραδέχεται η Ε. Δρακονάκη

Η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Δρακονάκη επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα δημιουργηθεί κοντά στην Άσπρη Άμμο από τη ΔΙΑΜΜΑΘ.

Όπως είπε η κ. Δρακονάκη, κατά τον έλεγχο των όρων υπήρξαν παρατηρήσεις από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου περιβάλλοντος, που λειτουργεί στην Κομοτηνή. Επί των παρατηρήσεων υπήρξε περαιτέρω αλληλογραφία με αποτέλεσμα αυτές να απαντηθούν. Κάθε μέρα που περνά είναι σημαντική και δεν είμαστε εκτός σχεδιασμού, δήλωσε η κ. Δρακονάκη, που περιμένει εντός των προσεχών εβδομάδων εγκεκριμένη την απόφαση για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου.

Αμέσως μετά ο φάκελος θα κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου περιβάλλοντος προκειμένου να ανακοινωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται. Προβλέψεις για το πότε το έργο θα δημοπρατηθεί δε μπορούν να γίνουν. Πάντως στο δήμο Καβάλας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της κ. Δρακονάκη, επικρατεί μια γενικότερη αισιοδοξία ότι ο τελικός στόχος θα επιτευχθεί.

Διαβάστε επίσης