• 18 Απριλίου 2024,

Η άλλη δραστηριότητα και η βράβευση του Λυκείου των Ελληνίδων

 Η άλλη δραστηριότητα και η βράβευση του Λυκείου των Ελληνίδων

Την Τρίτη 24 Απριλίου στην Αθήνα, το κεντρικό Λύκειο Ελληνίδων θα βραβεύσει στο πλαίσιο εκδηλώσεως που θα διοργανώσει το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας. Το ΛΕΚ προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στην εκδήλωση και να παραλάβει με ιδιαίτερη χαρά την τιμητική έπαινο. Στην εκδήλωση του ΛΕΚ θα λάβει μέρος με 16μελη αποστολή μεταξύ των οποίων και είναι και χορευτική ομάδα. Θα παρουσιάσει πρόγραμμα με χορούς της περιοχής, ενώ σκοπεύει να προβάλει τουριστικά την Καβάλα στην Αθήνα.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση το ΛΕΚ θα παρουσιάσει επίσης τοπικά προϊόντα. Προετοιμάζεται αναλόγως ώστε να συγκεντρώσει τοπικά προϊόντα τα οποία και θα μοιράσει ως δώρα στους προσκεκλημένους του κεντρικού Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών. Η τουριστική προβολή και η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων θα απευθυνθεί σε ένα κοινό εκατό και πλέον ατόμων. Το ΛΕΚ έχει απευθυνθεί σε τοπικές επιχειρήσεις ώστε να συγκεντρώσει τα καβαλιώτικα προϊόντα ενώ δε θα παραλείψει να υπενθυμίσει την προοπτική των καλοκαιρινών διακοπών στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Αυτή θα είναι μια διαφορετική επιβράβευση των δραστηριοτήτων του που αναφέρεται στα πρώτο χρόνια μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Τότε το ΛΕΚ είχε διαδραματίσει κι έναν άλλο ρόλο σε τοπικό επίπεδο, βοηθώντας την κοινωνία η οποία προέρχονταν από την πολεμική περίοδο και τη βουλγαρική κατοχή.

Το ΛΕΚ ιδρύθηκε το 1945. Είναι γυναικείο σωματείο και η γενική του συνέλευση αποτελείται περίπου από 170 μέλη. Διατηρεί δυναμική παρουσία στηριζόμενο πάντα στην εθελοντική προσφορά τω μελών του.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε επιβεβαιώνει το έργο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας τα χρόνια αμέσως μετά τον πόλεμο. Πρόκειται για μια φωτογραφία από την πρώτη διανομή τροφίμων που εκείνα τα χρόνια έγινε στην Καβάλα με τη συμμετοχή του δυναμικού των μελών του.

 

 

Διαβάστε επίσης