• 25 Απριλίου 2024,

Η Αναστασία Μιροσνιτσένκο εμπνέεται από 9 γυναίκες

 Η Αναστασία Μιροσνιτσένκο εμπνέεται από 9 γυναίκες

Χθες βράδυ η Αναστασία Μιροσνιτσένκο είχε πρεμιέρα στην αίθουσα της «Παλιάς Μουσικής». Μαζί με τον Κρίστοφερ Μπάκα παρουσίασαν το «Project Γυναίκες». Μια δουλειά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η παράσταση παρουσιάζεται σήμερα στις 9 το βράδυ, αύριο στις 8 το απόγευμα στον ίδιο χώρο. Επανέρχεται στην «Παλιά Μουσική» το τριήμερο 6,7 και 8 Μαρτίου. Είναι παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Ουκρανή Αναστασία Μιροσνιτσένκο σπούδασε στην Ελλάδα. Σπούδασε θέατρο ενώ δύο χρόνια τώρα είναι κάτοικος Καβάλας. Συνεργάζεται με το Ωδείο Νεάπολις, τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών αλλά και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Μίλησε στην εφημερίδα μας για το «Project Γυναίκες» και μεταξύ άλλων δήλωσε: « Είναι αφιερωμένο στην Ημέρα της Γυναίκας. Ένα αφιέρωμα στις γυναίκες, στο γυναικείο πρόσωπο. Αφορά 9 γνωστές γυναίκες, τις οποίες προσεγγίζω με τη δική μου ματιά. Μια διαφορετική ματιά. Σπουδαίες γυναίκες. Στην παράσταση υπάρχει κίνηση (χορός) τραγούδι και μονόλογοι. Θα χαρακτήριζα τη δουλειά ως θεατρική περφόρμανς. Μπορείς να την πεις και σύγχρονο θέατρο. Δημιουργούνται εικόνες που συνδέονται μεταξύ τους, περιλαμβάνει και γυναίκες που δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα. Κατά τα άλλα επέλεξα 9 γυναίκες που μου δημιούργησαν έμπνευση. Κάθε γυναίκα περνά το δικό της μήνυμα. Τις παρουσιάζω όπως είναι. Κάπως έτσι δημιουργείται μια ωραία ατμόσφαιρα σε έναν κατάλληλο χώρο».

Η Αναστασία Μιροσνιτσένκο εξηγεί ότι το θεατρικό γεγονός ξεκινά από την άφιξη των πρώτων θεατών αφού την ίδια ώρα είναι «επί σκηνής» τόσο η ίδια όσο και ο Κρίστοφερ Μπάκα. Ο οποίος δεν μετέχει στο γεγονός μόνο για να συνοδεύει την κίνηση με μουσική.

Διαβάστε επίσης