Dark Mode Light Mode

Η Αγγελική Δεληκάρη αναφέρεται στους επόμενους στόχους για το Νοσοκομείο

Λίγες μόνο ώρες μετά την επίσκεψη στην Καβάλα και στο Νοσοκομείο του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συζητήσαμε με τη βουλευτή κ. Αγγελική Δεληκάρη. Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι για το νοσηλευτικό ίδρυμα της Καβάλας; Αυτή ήταν η βασική ερώτηση, το βασικό θέμα της συνέντευξης της στην Πρωινή.

Οι δηλώσεις της Αγγελικής Δεληκάρη

Ερ: Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι στο Νοσοκομείο Καβάλας;

Απ: Μόλις θα γίνει ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου θα θέλαμε μέσω αυτού να αναβαθμιστεί. Από Νομαρχιακό σε Περιφερειακό Νοσοκομείο Καβάλας. Επίσης είναι ένα πάγιο αίτημα της Καβάλας και ολόκληρης της περιοχής μας, η λειτουργία της Ογκολογικής Κλινικής. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει στην Καβάλα. Η προσοχή μας θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτά για το επόμενο χρονικό διάστημα.  

Ερ: Πότε θα είναι έτοιμος ο καινούργιος οργανισμός;

Απ: Προχωράει. Από τη στιγμή που άρχισαν να επεξεργάζονται τον οργανισμό πιστεύουμε ότι αν δεν τελειώσει μέχρι το 2026, θα τελειώσει αρχές του 2027. Ο ρόλος του Νοσοκομείου Καβάλας δεν είναι ότι θα αναβαθμιστεί μόνο από τη στιγμή που θα γίνει Περιφερειακό Νοσοκομείο. Η  Καβάλα εξυπηρετεί έτσι κι αλλιώς την Δράμα, την Ξάνθη, τη Λήμνο οπότε ούτως ή άλλως το βάρος πέφτει στην Καβάλα. Παρούσες στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Τ.Ε.Π. την περασμένη Πέμπτη ήταν και οι διοικήτριες των Νοσοκομείων Δράμας και Ξάνθης. Γνωρίζουν πολύ καλά το βάρος που σηκώνει η Καβάλα αυτή τη στιγμή και οι γιατροί της Καβάλας.

Ερ: Μας λέτε ότι μέσω του Οργανισμού θα αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο Καβάλας γενικά ως Περιφερειακό και μετά- και ειδικότερα- με την Ογκολογική Κλινική;

Απ: Αυτό θέλουμε να γίνει. Αυτό θέλουμε να γίνει και αυτό πρέπει να επιδιώξουμε να γίνει.  Απλά χρειαζόταν και χρειάζεται ένας νέος οργανισμός. Είναι η στιγμή να γίνει. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τον τελευταίο και προηγούμενο οργανισμό. Οπότε εκεί νομίζω ότι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρο της περιοχής για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής. Δεν είναι κάτι εύκολο. Εγώ προσωπικά το ζητάω σε τακτά χρονικά διαστήματα από το Υπουργείο. Το είχα ξεκινήσει με τον Υφυπουργό Υγείας τον κ. Θεμιστοκλέους. Είχαμε δει σοβαρά το ζήτημα. Και το ζήτησα και στην προηγούμενη επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη στην Καβάλα. Την Πέμπτη που μας πέρασε συνομίλησα μαζί του για λίγα λεπτά όπως και η κα Γκουλούση (πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών κατά καρκίνου).

Ερ: Πότε θα γίνουν οι εκλογές; Θα γίνουν στην ώρα τους;

Απ: Υπάρχουν δυο τάσεις που τις γνωρίζουμε όλοι. Η μια αναφέρεται στον Οκτώβριο και η άλλη στην Άνοιξη του 2027. Ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει συνεχώς ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη του 2027. Κανείς από εμάς (τους βουλευτές) δεν έχει σταματήσει να επισκέπτεται διάφορες εκδηλώσεις σε όλη τη ΠΕ Καβάλας. Να συνομιλούμε με τον κόσμο που συναντούμε σε αυτές. Το βασικότερο για μας είναι να μπορούμε να ακούμε τα προβλήματα και να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις. 

Προηγούμενο άρθρο

Η πρώτη Καλοκαιρινή εκδήλωση στο Ακόντισμα θα γίνει αύριο κι είναι του Λυκείου των Ελληνίδων

Επόμενο άρθρο

«Όλοι μαζί οι σύλλογοι γινόμαστε μια μεγάλη δύναμη»