Οι άνθρωποι «κλειδιά» στον ΑΟΚ – Από Μεταξά και Τσατά σε Χατζηαποστολίδη και Αντωνιάδη

 Οι άνθρωποι «κλειδιά» στον ΑΟΚ  – Από Μεταξά και Τσατά   σε Χατζηαποστολίδη και Αντωνιάδη

Ο Γιάννης Αντωνιάδης είναι ο νέος αρχηγός στον ΑΟΚ. Μια θέση που έχει τη δική της ιστορία στην ομάδα.

Κάνοντας μια αναδρομή στους ανθρώπους που κάθισαν στον πάγκο του ΑΟΚ, τα τελευταία περίπου 30 χρόνια έχουμε να πούμε αρκετά.

Ο Τάσος Μεταξάς ήταν ο γενικός αρχηγός του ΑΟΚ για αρκετά χρόνια τη δεκαετία του `90.  Μιλάμε τις εποχές με Τάκη Νικολούδη, Λώρη Θεοφάνη και Γιώργο Φοιρό. Επίσης με   τον  Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο όπου η ομάδα ανέβηκε στη Α` Εθνική.

Ο Τάσος Μεταξάς έζησε όλες τις καταστάσεις από τη Γ` έως την Α` Εθνική.

Στην Α` Εθνική τη δεκαετία του `90 ήταν γενικός αρχηγός και ο Τάσος Τσατάς. Αρχικά με προπονητή τον Τέλη Μπατάκη.  Στη συνέχεια  στην εποχή του Παράσχου όπου ο ΑΟΚ χτύπησε την πόρτα του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με μια καταπληκτική πορεία. Ενδιάμεσα σε αυτούς χρέη γενικού αρχηγού εκτέλεσε και ο Αλέξης Σαπουντζής στην Α` Εθνική.

Φεύγοντας από τη δεκαετία του `90,  ο Γιάννης Αντωνιάδης ήταν γενικός αρχηγός με Γιορμπαλίδη πρόεδρο και Δόκα- Σιδερίδη στον πάγκο ενώ στο τέλος τη χρονιά την έκλεισε ο Μπένος. Ο ΑΟΚ εκείνη τη χρονιά ανέβηκε από τη Γ` στη Β` Εθνική.

Ο Αντωνιάδης παρέμεινε και τα επόμενα χρόνια αρχικά στη Β` Εθνική με Φιλιππίδη προπονητή και στη συνέχεια με Ζούκιτς στη Β` και Γ` Εθνική, όταν ανέλαβε πρόεδρος ο Δημήτρης Τούλης που είχε στην αρχή δίπλα του το Βασίλη Σιδηρόπουλο. Ο Αντωνιάδης ήταν και με Δανιήλ- Ιωσηφίδη.

Ο Μπάμπης Παναγιωτίδης πήρε σκυτάλη με Ανθουλάκη προπονητή στη Γ` Εθνική και το περιβόητο 9 στα 9 που όμως δεν συνδυάστηκε με άνοδο.  Την πρώτη χρονιά του Μάκη Ψωμιάδη με Γούτη στον πάγκο και τους Πορτογάλους και Ντιέγκ στο ρόστερ, γενικός αρχηγός ήταν ο Χάρης Ψωμιάδης.

Ο Δήμος Φιλιππίδης ήταν στη θέση του γενικού αρχηγού την εποχή που με Μάκη Ψωμιάδη και Βουτσακέλη- Ζαλίκα στον πάγκο ο ΑΟΚ επέστρεψε αρχικά στη Β` Εθνική.

Στη συνέχεια ο Κώστας Τσαλίκης έπαιξε το βασικό ρόλο έχοντας καθήκοντα και τεχνικού διευθυντή, στη Σουπερ Λιγκ.

Στο Περιφερειακό πρωτάθλημα δίπλα σε Καραμπιμπέρη- Τσιρονίδη γενικός αρχηγός ήταν ο Αστέριος Ζήκος.  Στη Β` Εθνική ο Κώστας Τσαλίκη επέστρεψε δριμύτερος ενώ την επόμενη με Βλάση Τσάκα ο Βασίλης Σιδηρόπουλος ήταν ο γενικός αρχηγός.

Πάμε στα πρόσφατα στη Γ` Εθνική με τον Λάκη Χατζηαποστολίδη να είναι για 1, 5 χρόνο ο γενικός αρχηγός με προπονητές: Ισπυρλίδη, Ανυφαντάκη.  Ο Βλάσης Καζάκης με Γιάννη Ταουσιάνη είχε διπλό ρόλο(τεχνικός διευθυντής- γενικός αρχηγός). Με τον Άγγελο Διγκόζη επέστρεψε ο Κώστας Τσαλίκη ενώ φεύγοντας δεν υπήρχε διάδοχη κατάσταση. Κυρίως στα εκτός έδρας ο Παύλος Μαύρος εκτελούσε χρέη γενικού αρχηγού.

 

Διαβάστε επίσης