Οι απαντήσεις του Άγγελου- Έναρξη διαδικασιών για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο ΑΜΘ

 Οι απαντήσεις του Άγγελου- Έναρξη διαδικασιών για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Για τυπικούς όπως εξηγήθηκε λόγους, δόθηκε πρώτη φορά χθες δημοσιότητα σε μια απλή διαδικασία παράδοσης παραλαβής των οικονομικών του Επιμελητηρίου Καβάλας. Η απερχόμενη διοικητική επιτροπή παρέδωσε σε αυτήν που προέκυψε από τις εκλογές του Δεκέμβρη. Η σύντομη διαδικασία ήταν μια ευκαιρία στον Άγγελο Τσατσούλη να απαντήσει σε όσα λέχθηκαν (και τον ενόχλησαν) προεκλογικά. Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο συντηρείτε  ο προεκλογικός καυγάς. Όλοι θέλουν να δώσουν τέλος αλλά σε κάθε ευκαιρία όλοι επανέρχονται. Ας μη ξεχνάμε την ένσταση της αντιπολίτευσης στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου, το ότι η αντιπολίτευση ζήτησε και πήρε τα πρακτικά της συνεδρίασης (!) κτλ.

Στο μεταξύ αρχίζουν οι διαδικασίες για να συγκροτηθεί πρώτη φορά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο της ΑΜΘ. Η Καβάλα θα έχει τρεις εκπροσώπους. Τον κ. Δέμπα και δύο ακόμη που θα εκλεγούν στην επόμενη συνεδρίαση. Για την θέση του προέδρου φέρεται ενδιαφερόμενος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου. Το Επιμελητήριο Καβάλας ετοιμάζεται να κόψει την πίτα του μάλλον στον Γαλαξία, πιθανότερη ημερομηνία αυτή του Σαββάτου 13 Γενάρη.

Τα λόγια του Τσατσούλη

Από τη διαδικασία παράδοσης παραλαβής χθες το μεσημέρι (πρώτη συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής) απουσίαζε ο Αντώνης Καραγιαννίδης που αν παρίστατο θα ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης. Απουσίαζε επίσης ο κ. Ιατρόπουλος. Ο Άγγελος Τσατσούλης αμέσως άρχισε να σχολιάζει προεκλογικά γεγονότα. Μεταξύ των άλλων είπε: « Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους. Στις εκλογές το Επιμελητήριο ανέδειξε τη νέα του διοίκηση. Δίνω δημόσια τα συγχαρητήρια μου στο συνδυασμό του κ. Δέμπα. Πετύχατε μια σημαντική νίκη στις εκλογές παρά τις αντιξοότητες και την ένταση της προεκλογικής περιόδου. Οι συνθήκες που προεκλογικά επικράτησαν υποβίβασαν τον θεσμό. Συγχαρητήρια για τη νίκη σας. Σιδεροκέφαλοι. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η επαναφορά του θεσμού στο σημείο που ήταν. Του αξίζει. Να μην μείνει εκεί που τον πέταξαν κάποιοι. Παραδίδουμε ταμείο κοντά στο ποσό των 330.000 ευρώ, μια απάντηση σε όλους αυτούς που προεκλογικά  μιλούσαν για πάρτι. Η οικονομική διαχείριση είναι μια δικαίωση για όλους μας. Εύχομαι να συνεχίσετε. Ήμουν σε δύσκολη θέση, να υπερασπίζομαι τη διοίκηση των 12 ετών. Χάρηκα πολύ για τη νίκη σας. Κοιτάξτε το Επιμελητήριο, προσέξτε τον επιχειρηματικό κόσμο».

Αμέσως μετά ο Μάρκος Δέμπας απάντησε: «Για μας ότι και να γίνει θα είσαι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Όχι ο επίτιμος. Ο πρόεδρος. Στο Επιμελητήριο έδωσες και τη ψυχή σου. Ήταν όπως είπες ένας άσχημος προεκλογικός αγώνας με προσωπικές επιθέσεις που έπληξαν το θεσμό. Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα. Στοίχημα μας είναι να προστατεύσουμε το Επιμελητήριο. Εύχομαι να είσαι δίπλα μας. Πρώτος στόχος μας είναι η καθημερινότητα του Καβαλιώτη επιχειρηματία».

Ο κ. Τσατσούλης διέκοψε τον κ. Δέμπα και πρόσθεσε: « Αυτούς τους ανθρώπους αφήστε τους στη λήθη. Χρησιμοποιείστε τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν το Επιμελητήριο. Από το 2006 παιδεύονται να μπουν στη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Μυαλό δεν βάζουν. Εσείς προχωρήστε μπροστά χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας το τι έγινε και δεν έγινε». Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας για το προσωπικό του Επιμελητηρίου.

Διαβάστε επίσης