Η απεργία επηρέασε (μόνο) την ακτοπλοΐα

 Η απεργία επηρέασε (μόνο) την ακτοπλοΐα

Η χθεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ επηρέασε στην Καβάλα τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι άλλη συνέπεια από την απεργία δεν υπήρξε. Μόνο η συγκεκριμένη. Αν μάλιστα η απεργία της ΠΝΟ συνεχιστεί και σήμερα, τότε δύσκολα θα ξαναρχίσουν τα δρομολόγια των πλοίων.
Η χθεσινή πανελλαδική απεργία ήταν μόνο της ΓΣΕΕ. Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν ήταν και οι ναυτικοί (ΠΝΟ). Η ΑΔΕΔΥ έκανε τη δική της απεργίας στις 14 του μήνα. Δεν συνηθίζεται να απεργούν χωριστά και πανελλαδικά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Αυτό που έγινε χθες και στις 14 Ιουνίου φυσικά και επηρέασε τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Και τις δύο ημέρες ήταν μικρή. Μικρή ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση του μαχητικού ΠΑΜΕ. Έγινε χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία. Το ΕΥΚ οργάνωσε δική του απεργιακή συγκέντρωση μέσα στο κτίριο του. Με μικρή επίσης προσέλευση.
Από τα ξημερώματα χθες έπαψαν να εκτελούνται τα δρομολόγια των φέρι μποτ. Αυτό έγινε και στις δύο γραμμές (Πρίνου και Κεραμωτής). Το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» επρόκειτο να έρθει στην ώρα του στο λιμάνι (χθες το απόγευμα). Αντί άμεσης αναχώρησης προγραμματίζονταν να φύγει τα μεσάνυχτα, με τη λήξη της απεργίας. Αν η απεργία συνεχίζονταν (με πρωτοβουλία της ΠΝΟ) τότε η αναχώρηση δεν θα πραγματοποιούνταν.

Διαβάστε επίσης