Dark Mode Light Mode

Η «αθόρυβη» ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Με πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου και συμμετοχή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης συζητήθηκαν προχθές οι σχέσεις του Δήμου Καβάλας με τον Οργανισμό Λιμένα. Αφορμές υπήρχαν πολλές. Πρόσφατες όλες.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης (22/5) ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε σε γεγονότα και πληροφορίες του. Περιέγραψε μια διαδικασία που τον ανησυχεί. Μια διαδικασία «αθόρυβης» ιδιωτικοποίησης του κεντρικού λιμανιού. Όπως είπε και μετά την ιδιωτικοποίηση μέρους του – αυτού για την κρουαζιέρα- θεωρεί πιθανό να δοθεί σε ιδιώτη κι ένας νέος χώρος πλωτών εξεδρών που θα δημιουργηθεί μπροστά από το ανοιχτό κολυμβητήριο και το πάρκο.

Ο κ. Μουριάδης είπε ότι θα κληθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του Οργανισμού. «Κρύβουν πράγματα» είπε ο κ. Μουριάδης. Χθες μιλώντας στο ράδιο Πρωινή ο κ. Μουριάδης πρόσθεσε σε όσα είπε στη συνεδρίαση, τα εξής: « Οι μεγάλες εταιρίες δεν θεωρώ ότι ενδιαφέρονται για το λιμάνι της Καβάλας μόνο για την κρουαζιέρα. Αν δείτε αυτό που βγάζουν σε διαγωνισμό τάχα για την κρουαζιέρα, στην πραγματικότητα δίνουν στον ιδιώτη μεγάλο μέρος της χερσαίας ζώνης του λιμένα. Καταλαβαίνω ότι έχουν διαφορετικές απόψεις με μας. Δεν άφησαν να γίνει το έργο του κόμβου στη συμβολή των οδών Ε. Σταυρού και Κουντουριώτου (έργο που υπήρχε στην μελέτη της παρέμβασης στην οδό Κουντουριώτου). Έχουν άλλη συγκοινωνιακή άποψη κι είπαν ότι η παρέμβαση θα δυσκολέψει την κίνηση. Λαμβάνουν μέτρα στην παραλία και δεν μας ενημερώνουν. Ακούγοντας τον εκπρόσωπο του Υπερταμείου στη Μ. Λέσχη, τότε άρχισα να υποψιάζομαι ότι θα γίνει κάτι άλλο από αυτό που παρουσιάζεται. Δεν ρωτάνε κανένα. Αποφασίζουν πώς θα βγάλουν περισσότερα χρήματα που τελικά δεν μένουν στην πόλη».

Προηγούμενο άρθρο

Ιερές Παρακλήσεις για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών στη Θάσο

Επόμενο άρθρο

Προετοιμάζονται οι παραλίες του Δήμου