• 28 Μαρτίου 2024,

Η χθεσινή γιορτή στην Καβάλα «Διονυσίου του Αεροπαγίτη» (φωτογραφίες)

 Η χθεσινή γιορτή στην Καβάλα «Διονυσίου του Αεροπαγίτη» (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκαν χθες από το πρωί μέχρι σχεδόν το μεσημέρι οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη. Αρκετός κόσμος ήταν το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου για την καθιερωμένη θεία λειτουργία με αρτοκλασία. Ομιλία- πανηγυρικός της ημέρας- υπήρξε από την κ. Δέσποινα Αθανασιάδου,  μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου.  Αναφέρθηκε σε ιστορικά κυρίως στοιχεία για τον Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη αλλά και το ανώτατο δικαστήριο της χώρας,  τον Άρειο Πάγο. Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι επικεφαλής στην Εισαγγελία και στο Πρωτοδικείο,  φυσικά ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Αρκετοί δικηγόροι, κυρίως νέοι, έδωσαν το παρών στη θεία λειτουργία ενώ μία ακόμη φορά την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι συνταξιούχοι δικαστικοί υπάλληλοι- συνταξιούχοι- δικηγόροι αλλά και δικαστικοί λειτουργοί.

Στη συνέχεια άπαντες βρέθηκαν για τον πρωινό καφέ στο roof garden του ξενοδοχείου Γαλαξίας. Εκεί η ατμόσφαιρα ήταν σαφώς διαφορετική και ευχάριστη. Με την ευκαιρία ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος μίλησε για την επίτευξη του στόχου του συλλόγου,  την επίλυση προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου στη Θάσο. ‘

Ενα θέμα που «κυνηγά» ο Δικηγορικός Σύλλογος εδώ και πολύ καιρό. Είναι αισιόδοξος,  σχεδόν σίγουρος ότι το πρόσφατο ραντεβού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης επηρεάζει καταλυτικά την υπόθεση ώστε τα προβλήματα του δικαστηρίου στη Θάσο να επιλυθούν άμεσα.

Ικανοποίηση εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος και για την προμήθεια μεγάλων κλιματιστικών μονάδων που θα μπουν κατά προτεραιότητα στα ακροατήρια του δικαστικού μεγάρου,  ενισχύοντας και την ψύξη αλλά κυρίως λόγω του χειμώνα που έρχεται τη θέρμανση. Έργο απαραίτητης συντήρησης θα γίνει στις τουαλέτες που βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου και χρησιμοποιούνται από τους πολίτες. Το τελευταίο διάστημα οι τουαλέτες ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με αποτέλεσμα οι πολίτες να τις φωτογραφίζουν να τις αναρτούν στο διαδίκτυο με τα σχετικά αρνητικά σχόλια. Λόγω της χθεσινής γιορτής δεν λειτούργησαν οι υπηρεσίες στο δικαστικό μέγαρο. Οι ίδιες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά από σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης