• 18 Απριλίου 2024,

Η CosmoClassical Youth Orchestra έκλεισε την αυλαία του Cosmopolis με μια μοναδική μουσική παραγωγή (φωτογραφίες)

 Η CosmoClassical Youth Orchestra έκλεισε την αυλαία του Cosmopolis με μια μοναδική μουσική παραγωγή (φωτογραφίες)

Οι εκδηλώσεις του Cosmopolis Festival 2021, για την πόλη της Καβάλας, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη, με την CosmoClassical Youth Orchestra στο πλαίσιο της ενότητας CosmoClassical και την παρουσίαση της εντυπωσιακής όπερας του Mozart Cosi fan tutte που αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυπαιγμένες όπερες.

Στο ίδιο πλαίσιο φιλοξενήθηκε, με μεγάλη επιτυχία και στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, χθες, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, «κλείνοντας», επί της ουσίας την αυλαία του φετινού φεστιβάλ.

Η συγκεκριμένη ιδέα του καλλιτεχνικού διευθυντή τoυ Cosmopolis Festival, Άλκη Ζοπόγλου και της οργανωτικής ομάδας, σε συνεργασία με την soprano και διευθύντρια παραγωγής Αλεξία Βουλγαρίδου, τον opera coach Gary Kudo, τον μαέστρο Ιωάννη Πρωτόπαπα, τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Κοντοχρήστο και με την πολύτιμη συνδρομή της coach ιταλικής γλώσσας, Jolanda Pupillo, των répétitrice Σοφία Παλαιολόγου και Ελπίδα Μπαξεβάνη και των Fabian Schradi και Tobias Schradi στην επιμέλεια των προβολών, πήρε «σάρκα και οστά» μέσα από μοναδική μουσική παραγωγή και τη δημιουργία ενός project, στο οποίο επιλέχθηκαν άριστοι μουσικοί, συντελεστές και τραγουδιστές από 6 ευρωπαϊκές χώρες.

Η προχθεσινή παράσταση, μέσα από μια πιο industrial φιλοσοφία που απέπνεε, ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του εκθεσιακού κέντρου, σε συνδυασμό με το γρήγορο sold out, επιβεβαίωσε στην πράξη την προσδοκία του συνόλου των συντελεστών για ένα υψηλό επίπεδο οργάνωσης που φάνηκε και κατά τη διάρκεια των προβών και χθες, επί σκηνής. Το «μουσικό εγχείρημα» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες ένιωσαν στην πράξη το τι σημαίνει να δουλεύουν σε ένα θέατρο ως επαγγελματίες, συναίσθημα το οποίο το μετέφεραν και στο πολυπληθές κοινό της μοναδικής αυτής μουσικής παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί, γι΄ ακόμη μια φορά, ότι μέρος των εσόδων της ενότητας CosmoClassical θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Καβάλας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης