Η ΔΕΗ πιέζει αγρότη του Παγγαίου να πληρώσει σύμφωνα με καταναλώσεις του 2019!

 Η ΔΕΗ πιέζει αγρότη του Παγγαίου να πληρώσει σύμφωνα με καταναλώσεις του 2019!

Ο κ. Νεκτάριος Παυλίδης είναι αγρότης. Διαμένει σε χωριό του Δήμου Παγγαίου. Καλλιεργεί αγροτικές εκτάσεις στην ίδια περιοχή. Εδώ και εβδομάδες προσπαθεί να διευθετήσει οικονομική του διαφορά με τη ΔΕΗ και δεν μπορεί.

Ταλαιπωρείται ταυτόχρονα αφού κάθε μέρα τον πιέζει και του τηλεφωνεί εισπρακτική εταιρία. Του ζητά με έντονο τρόπο να πληρώσει λογαριασμούς έναντι της ΔΕΗ. Εξηγεί ότι τα ποσά στους λογαριασμούς έναντι τον αδικούν μιας και στηρίζονται στις περσινές καταναλώσεις άρδευσης. Εν τω μεταξύ, ισχυρίζεται, επειδή άλλαξαν οι καλλιέργειες του επηρεάστηκε προς το λιγότερο η κατανάλωση του ρεύματος.

Εκεί όπου πλήρωσε (έναν από τους λογαριασμούς) έναντι, κι όταν στο μεταξύ ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός, βρέθηκε να του χρωστά χρήματα η ΔΕΗ! Ζητά να κάνει συμψηφισμό αλλά η ΔΕΗ αντιμετωπίζει κάθε παροχή ξεχωριστά.

Κι ας υπάρχει σε όλες τις παροχές ίδιο ΑΦΜ (το δικό του). Τηλεφώνησε στη ΔΕΗ στην Αθήνα, πήγε με ραντεβού στη ΔΕΗ στην Καβάλα. Ζήτησε να πληρώσει τους πραγματικούς λογαριασμούς με την πραγματική κατανάλωση. Ζήτησε συμψηφισμό.

Τα αιτήματα του δεν έγιναν δεκτά. Ουσιαστικά η ΔΕΗ ζητά για 6-7 παροχές που έχει (όλες για άρδευση) να πληρώσει έναντι και μετά βλέπουμε… Μόνο που αυτό το «μετά» αναφέρεται στην προσεχή Άνοιξη.

Κι αν πληρώσει όσα η ΔΕΗ υπολογίζει και χρεώνει (σύμφωνα με τις περσινές καταναλώσεις του) θα πληρώσει ποσό μεγάλο. Άνω των 3.000 ευρώ. Ουσιαστικά θα είναι σα να διευκολύνει τη ΔΕΗ ενώ δίκαια ζητά να πληρώσει μόνο την αξία του ρεύματος που όντως κατανάλωσε.

Διαβάστε επίσης