Η διαφορετική ενίσχυση προσωπικού της Διεύθυνσης Μεταφορών

 Η διαφορετική ενίσχυση προσωπικού της Διεύθυνσης Μεταφορών

Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε μία σημαντική εξέλιξη που αφορά τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Μία υπηρεσία που είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης υπέγραψε απόφαση ανάθεσης παροχής υπηρεσίας γραμματειακής υποστήριξης σε ιδιώτη, ο οποίος θα εργαστεί στην έκδοση δελτίων εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών κτλ.

Ο εξωτερικός συνεργάτης της υπηρεσίας θα κάνει κι άλλες εργασίες σε έναν ευαίσθητο τομέα της όπου υπάρχει όντως πρόβλημα για την εξυπηρέτηση κυρίως των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών (σχολές οδηγών του Ν. Καβάλας). Πρόκειται για μία καινοτομία από πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας καθώς αυτού του είδους η συνεργασία δεν συνηθίζεται.

Όμως ο υπάλληλος που θα εργαστεί με τους προαναφερθέντες όρους στη Διεύθυνση Μεταφορών έχει δοκιμαστεί και φαίνεται ότι έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πρώην εποχιακό εργαζόμενο στην ίδια υπηρεσία,  η σύμβαση του οποίου έληξε. Επειδή για το διάστημα που εργάστηκε ήταν άριστος, μαθαίνοντας από το μηδέν όλη τη λειτουργία της υπηρεσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε δεκτό (και) το αίτημα των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών και ουσιαστικά μέσω ανάθεσης παροχής υπηρεσίας τον προσέλαβε εκ νέου. Για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Είναι δε τόσο καλές οι ικανότητες του συγκεκριμένου εργαζομένου που όπως λέγεται θα μπορέσει να εκπαιδεύσει, να ενημερώσει με τον καλύτερο τρόπο νέους υπαλλήλους σε αυτήν την υπηρεσία. Πρόκειται για προσωπικό που μετακινήθηκε στη Διεύθυνση Μεταφορών από άλλες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Κι ενώ το προσωπικό αυτό εμφανίστηκε στην καινούργια υπηρεσία, παρουσιάζει δυσκολία προσαρμογής (γεγονός φυσιολογικό) καθώς δεν έχει εμπειρία. Δεν έχει και γνώση για να αποδώσει.  Χρειάζεται εκπαίδευση.

Η διαδικασία αυτή επισπεύδεται και με την ενέργεια που ήδη αναφέραμε.

Με τις ίδιες πληροφορίες γίνεται επίσης γνωστό ότι συνολικά τρεις επιπλέον εργαζόμενοι θα προστεθούν στο δυναμικό της Διεύθυνσης Μεταφορών.

Προερχόμενοι και οι τρεις από άλλες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας. Με αυτές τις ενέργειες η κατάσταση αργά αλλά σταθερά βελτιώνεται καθώς η υπηρεσία είχε πολλά αντικείμενα, αρκετά προβλήματα και λίγους υπαλλήλους. Τώρα σιγά-σιγά τα προβλήματα λύνονται και οι υπάλληλοι μόνιμοι ή προσωρινοί δίνουν τις απαραίτητες λύσεις που επιθυμούν και οι πολίτες αλλά και οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών.

Η κατάσταση γενικότερα έχει ομαλοποιηθεί και στη διαδικασία των εξετάσεων, είτε αυτές είναι θεωρητικές είτε είναι πρακτικές. Εξ αυτού του λόγου δηλώνουν την ικανοποίηση τους οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών που τόσο πολύ ανησύχησαν και πίεσαν το προηγούμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης