Η Δήμαρχος έβαλε τις φωνές στους συναδέλφους της λόγω Πολεοδομίας

 Η Δήμαρχος έβαλε τις φωνές στους συναδέλφους της λόγω Πολεοδομίας

Περισσότερο από δύο ώρες διήρκεσε η σύσκεψη που άρχισε στις 10.00 χθες το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλου, με παρόντες τους 4 Δημάρχους του Νομού Καβάλας. Ο Θ. Μαρκόπουλος προσπάθησε ν΄ ανοίξει τη συζήτηση για να βρεθεί λύση, στο πρόβλημα λειτουργίας της Πολεοδομίας του Δήμου Καβάλας, τη γνωστή καθυστέρηση στην έκδοση πολεοδομικών αδειών. Μετά τις 12.00 το μεσημέρι που η συζήτηση ολοκληρώθηκε συμφωνήθηκε οι Δήμοι Θάσου και Παγγαίου να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου δύο επιπλέον μηχανικοί, ένας από κάθε Δήμο να εργάζονται στην πολεοδομία Καβάλας ενισχύοντας τη διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων έκδοσης πολεοδομικών αδειών.

Πριν από τη σύσκεψη η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα είπε στους δημοσιογράφους: «Ο Δήμος Καβάλας θα πληρώνει πάντα τη νύφη;» Προειδοποίησε δε για απόσυρση μηχανικών από την Πολεοδομία προκειμένου αυτοί να εργαστούν στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ανάλογα με τις υποχρεώσεις της τεχνικής υπηρεσίας. «Δεν είναι εύκολο το πρόβλημα, έχουμε κοινή αγωνία» είπε γενικώς κι αορίστως πριν τη σύσκεψη ο Θ. Μαρκόπουλος.

«Αν ο Δήμος Θάσου υπό αυτές τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, δοκιμάσει να λειτουργήσει γραφείο πολεοδομίας, θα προκαλέσει μεγαλύτερη ταλαιπωρία από αυτήν που υπάρχει», είπε πριν τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Θάσου Κ. Χ»Εμμανουήλ. «Όλοι μαζί – συνέχισε, εννοώντας τους συναδέλφους του – να ζητήσουμε επιπλέον προσωπικό».

Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος είπε ότι η τεχνική του υπηρεσία όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του αποτελούνταν από τρεις μόνο ανθρώπους μηχανικούς. Πρόσφατα εξήγησε, μια εκ των τριών έλαβε πολύμηνη άδεια κι απουσιάζει. «Ήρθα στη σύσκεψη – κατέληξε ο κ. Τσομπανόπουλος – να ζητήσω βοήθεια, εξηγώντας πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην περίπτωση του Δήμου Νέστου».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πέραν της συμφωνίας που υπήρξε ο Δήμος Θάσου και ο Δήμος Παγγαίου, να εξασφαλίσουν από έναν πολιτικό μηχανικό στην πολεοδομία Καβάλας, η σύσκεψη έγινε με ένταση, καθώς η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα φέρεται να έβαλε τις φωνές στους συναδέλφους της, Φίλιππο Αναστασιάδη και Κώστα Χατζηεμμανουήλ. Ζήτησε είτε να προχωρήσουν σε ίδρυση πολεοδομικής υπηρεσίας στους Δήμους τους, είτε να βοηθήσουν με προσωπικό την Πολεοδομία του Δήμου Καβάλας.

Από την πλευρά τους φέρονται ν΄ απάντησαν ότι είναι υποχρέωση του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού να λειτουργεί την Πολεοδομία για όλο το νομό, αρνούμενοι την πρόταση να λειτουργήσουν δικές τους πολεοδομίες στην Ελευθερούπολη και στη Θάσο.

Σημειώνουμε ότι στη σύσκεψη δεν είχε προσκληθεί ο προϊστάμενος του πολεοδομικού γραφείου της Καβάλας, ενώ κατά το 2016 μηχανικός από το Δήμο Θάσου εκπαιδεύτηκε για χρονικό διάστημα λίγων μηνών, εργαζόμενος στην Πολεοδομία Καβάλας.

Διαβάστε επίσης