Η Δήμητρα Τσανάκα αυτή την ώρα κόβει πίτα – Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν (φωτογραφίες)

 Η Δήμητρα Τσανάκα αυτή την ώρα κόβει πίτα – Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν  (φωτογραφίες)

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί συνεργάτες,

Καβαλιώτισσες και Καβαλιώτες,

 

 

Πρώτα από όλα να ευχηθώ Καλή  Χρόνια σε όλους! Μία χρονιά γεμάτη υγεία, ευημερία και ευτυχία, μία χρονιά διαφορετική από τις άλλες, χωρίς δυσάρεστες ειδήσεις και με τις φιλοδοξίες όλων να πραγματοποιούνται.Κυρίως στα νέα παιδιά εύχομαι ολόψυχα να βρουν τον δρόμο τους και τα όνειρα τους να γίνουν πραγματικότητα.

 

Φίλες και φίλοι, η παρουσία σας σήμερα εδώ πραγματικά με συγκινεί!!Σας ευχαριστώ από καρδιάς που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου και στην πρόσκληση των άξιων συνεργατών μου. Εσείς, οι Καβαλιώτισεςκαι οι Καβαλιώτες ήσασταν, είστε και θα είστε  η δύναμή μου, το κίνητρό μου και μαζί σας θα πορευτώ.

 

Με όλους όσους συστρατεύτηκαν μαζί μου και μαζί μας το 2014, αλλά και με όσους στην πορεία ήρθαν κοντά μας, στην κοινή μας προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, για έναν καλύτερο Δήμο.

 

Θεωρώ ότι θα ήταν λίγο, θα υποβάθμιζα τη σημερινή εκδήλωση αν τη χαρακτήριζα απλά προεκλογική. Για εμένα είναι κάτι παραπάνω, κάτι διαφορετικό. Είναι μία καλή ευκαιρία να ανταμωθούμε όλοι μαζί, φίλοι και μη του συνδυασμού μας ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. Να τα πούμε από κοντά ξανά όπως κάναμε  όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός, με σφυγμό και όρεξη για δουλειά και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη.

 

Η κοπή της πίτας σηματοδοτεί τη ΣΥΝΟΧΗ και τη ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ της δημοτικής μας παράταξης. Δε σας κρύβω ότι αισθάνομαι και λίγο περίεργα. Σαν χθες θυμάμαι εκείνη τη νύχτα, την 25ηΜάϊου 2014, όταν εσείς μου αναθέσατε με την ψήφο σας αυτήν την τόσο τιμητική αποστολή. Να υπηρετήσω με ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ και ΘΑΡΡΟΣ, το καλό, το καλύτερο του Δήμου Καβάλας.

 

Σας κοιτώ λοιπόν στα μάτια σήμερα, σχεδόν, 5 χρόνια μετά, και σας λέω ότι ποτέ δεν ξέχασα και σε καμία περίσταση, τις τρεις αυτές αρετές. Όχι ότι δεν υπήρξαν περιστάσεις που τα διλλήματα ήταν μεγάλα. Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι υπήρξε μία θητεία με σοβαρά ζητήματα, που συχνά ξεπερνούσαν τα στενά όρια των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Για τους συνεργάτες μου όμως και εμένα προσωπικά, μία ήταν η προτεραιότητα, ένας μονόδρομος, που δεν επιτρέπει παράδρομους και σοκάκια, δειλίες και υπεκφυγές: ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΠΡΟΙΚΙΣΑΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Αγαπητοί συνδημότες μπροστά μας έχουμε τις δημοτικές εκλογές.

 

Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε απολογισμό του έργου μας, να παρουσιάσουμε όλα όσα κάναμε, όλα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη και όλα όσα έχουν δρομολογηθεί να γίνουν.

Σε κλίμα (εύχομαι) πολιτισμένο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς, όπως αρμόζει σε μία προεκλογική  περίοδο.

 

Γιατί ξέρετε, η άσκηση πολιτικής σήμερα στους δήμους δεν αποτελεί μια έκθεση ιδεών. Με γενικότητες και αοριστολογίες. Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία και τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα.

 

Ο ρεαλισμός ήταν, είναι και θα είναι πάντα, ο γνώμονας μου στην άσκηση των καθηκόντων μου. Ο ρεαλισμός, σε συνδυασμό πάντα με την ανθρωπιά και το αίσθημα δικαίου ήταν ο μπούσουλας με τον οποίο προχώρησα.

 

Έτσι πορευτήκαμε το 2014. Έτσι θα πορευτούμε και το 2019. Το κυρίωςδιακύβευμα των εκλογών, ιδίως ενόψει του νέου εκλογικού νόμου είναι ποιο πρόσωπο μπορεί, χωρίς συγκρούσεις, με γνώση και εμπειρία, με δυνατότητα σύνθεσης απόψεων, να ηγηθεί του δήμου μας τα επόμενα χρόνια.

 

Και σε αυτό το διακύβευμα δεν χωρούν πειραματισμοί. Η πρόσφατη εξάλλου εμπειρία στη χώρα μας απέδειξε πως οι πειραματισμοί μπορεί να αποβούν μοιραίοι και επικίνδυνοι.

 

ΣΥΝΕΣΗ – ΣΥΝΘΕΣΗ – ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Εκεί θα εστιάσουμε και εκεί θα κριθούμε όλοι μας.Στα πλαίσια αυτά εξάλλου εργάζομαι για την συγκρότηση του νέου ψηφοδελτίου μας.

 

Ένα ψηφοδέλτιο που θα συνδυάζει εμπειρία, γνώση, μαχητικότητα, όρεξη για δουλειά, με πρόσωπα επιτυχημένα στον τομέατους, χωρίς συγκρουσιακές τάσεις, χωρίς ακραίες απόψεις, νέους, είτε ηλικιακά είτε στα κοινά.

 

Ένα ψηφοδέλτιο διεύρυνσης, ένα ψηφοδέλτιο αξιόπιστο. Ένα ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ. Εξάλλου γνωρίζετε πως είμαι υπέρ της σύνθεσης των απόψεων.Γιατί, πιστεύω ακράδαντα πως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας στην άσκηση διοίκησης.

 

Χωρίς δογματισμούς και στεγανά.Συντηρητικοί εκεί που πρέπει αλλά και προοδευτικοί εκεί που χρειάζεται. Είναι κάτι που το απέδειξα κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου.

 

Σε δύσκολα ζητήματα που ανέκυψαν. Όταν η φωτιά έκαιγε όπως λέγεται, εγώ δεν δίστασα. Δεν κρύφτηκα όπως έκαναν κάποιοι άλλοι. Μπήκα μπροστά και έβγαλα την Καβάλα ασπροπρόσωπη. Ακόμη και εάν αυτό είχε ένα προσωπικό κόστος. Δεν το υπολόγισα όμως. Γιατί έχω την τιμή και την χαρά να ξέρω σχεδόν όλους τους Καβαλιώτες και να με ξέρουν σχεδόν όλοι οι Καβαλιώτες. Γέννημα θρέμμα αυτής της πόλης. Έχω περπατήσει κάθε δρόμο, κάθε σοκάκι, κάθε γειτονιά της. Και είμαι υπερήφανη  γι’ αυτό.

 

Η κρίση άφησε ανεξίτηλα σημάδια σε όλους μας.Κανείς μας δεν έμεινε ανέγγιχτος.

Μπορώ να κατανοήσω τον θυμό εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Όμως. Ο θυμός δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο επιλογής. Μια τέτοια επιλογή καταλήγει να είναι επιζήμια πρωτίστως γι’ αυτόν που την κάνει.

 

Φίλες και φίλοι, όπως σας είπα και προηγουμένως, σήμερα δεν είναι η ομιλία μου προεκλογική. Θέλω απλώς να δώσω το στίγμα των επόμενων εκλογών και το διακύβευμα τους.

 

Σήμερα είναι η αφορμή να τα ξαναπούμε από κοντά. Πριν το κάνουμε όμως αυτό, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τα νέα μέλη μας. Αποφάσισαν να συστρατευτούν μαζί μας στις επικείμενες εκλογές και είμαι πολύ περήφανη γι αυτούς. Όπως περήφανη είμαι και για τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους που συνεχίζουν μαζί μας.

 

 

Διαβάστε επίσης