• 18 Σεπτεμβρίου 2020,

Η Δημοτική Καπναποθήκη «ζωντανεύει» ξανά μέσω του Cosmopolis

 Η Δημοτική Καπναποθήκη «ζωντανεύει» ξανά μέσω του Cosmopolis

Η 1η έκδοση του CosmoLights θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Cosmopolis 2020 και σχεδιαστές projection mapping από όλο τον κόσμο καλούνται να λάβουν μέρος, προκειμένου να συνδέσουν την ιστορία και τη ξεχωριστή αρχιτεκτονική της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας με ένα μοναδικό θέαμα.

Οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν νέο διαγωνισμό projection mapping στην Καβάλα και να παρουσιάσουν το έργο τους σε μια από τις πιο παραδοσιακές και σημαντικές τοποθεσίες της πόλης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PROJECTION MAPPING

Το 3D Projection Mapping είναι η μέθοδος με την οποία ένα 3D video προβάλλεται σε ένα επίπεδο δύο διαστάσεων. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και κάνει ολόκληρα κτίρια να αλλάζουν σχήματα, χρώματα, να γκρεμίζονται και να χτίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Η Δημοτική Καπναποθήκη είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες της πόλης. Το κτίσμα έχει οθωμανική αρχιτεκτονική με τεχνοτροπία που είναι γνωστή ως οθωμανικός νεοκλασικισμός, με έντονη την επίδραση της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της Ευρώπης. Το στηθαίο της στέγης είναι το πιο επιβλητικό τμήμα του κτιρίου, όπου ξεχωρίζουν τέσσερα στέμματα. Αφηρημένες παραστάσεις ανθέων, ήλιων και οικοσήμων διακοσμούν την ενδιαφέρουσα και μοναδική αυτή πρόσοψη. Το 1970, ο Δήμος Καβάλας αγόρασε το κτίριο.

Ο εσωτερικός ξύλινος σκελετός της καπναποθήκης έχει διατηρηθεί, η καπναποθήκη έχει επισκευαστεί και έτσι τονίστηκαν οι αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές αρετές του κτιρίου. Σήμερα χρησιμοποιείται ως πολυχώρος πολιτισμού, φιλοξενώντας μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, καθώς και εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος, όπως συναυλίες, συνέδρια, κ.ά.

Αναζητώντας έμπνευση στην ομορφιά αυτού του συναρπαστικού κτιρίου, ελάτε να τονίσουμε αυτή τη μοναδικότητα δημιουργώντας μια εξαιρετική εμπειρία όπου συναντώνται η ιστορία, ο πολιτισμός και η τέχνη. Μήπως είσαι εσύ ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες που αναζητούνται;

*To φεστιβάλ 27, 28, 29, 30/ 08/ 2020 στις 20:30 στην Πλατεία Καπνεργάτη, στην Καβάλα 


πηγή:parallaximag

Διαβάστε επίσης