• 21 Μαΐου 2024,

Η Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λιμένα Θάσου παρουσιάζει: «Φτυστός ο μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη

 Η Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λιμένα Θάσου παρουσιάζει: «Φτυστός ο μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη

Πιστή στο ραντεβού της, όπως κάθε χρόνο, η Δημοτική θεατρική ομάδα Λιμένα Θάσου του Δήμου Θάσου υπόσχεται άφθονο γέλιο από 17 έως 21 Απριλίου 2024.

Η κωμωδία σε σκηνοθεσία της Καταρτζή Αμάντας κρατάει το κοινό σε … αγωνία για το μυστικό ή ίσως καλύτερα την κατάρα της οικογένειας Μπεζενόγλου, που κρατάει από γενιά σε γενιά. Επί σκηνής;

Μια γέννα, αλλά και μια κηδεία, απόπειρες… αυτοκτονίας, αλλά κυρίως πολύ γέλιο για όσους επιλέξουν να περάσουν το βράδυ τους στις 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημου Θάσου το ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ.

Το έργο είναι μια σάτιρα της νεοελληνικής κοινωνίας, από την μετεμφυλιακή περίοδο μέχρι σήμερα, με στοιχεία φαρσοκωμωδίας που παραπέμπουν σε «χαρακτήρες» του Ελληνικού κινηματογράφου, της δεκαετίας του 1960.

Οι αριστοτεχνικές ατάκες του προκαλούν το γέλιο του σημερινού θεατή, αλλά και την αναγνώριση των κακώς κειμένων σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής. Το έργο γράφτηκε το 2012 όταν η οικονομική κρίση κυριαρχούσε και ταλάνισε όλη την Ελλάδα. Οι χαρακτήρες του έργου είναι χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι μιας κοινωνίας σε κρίση που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτήν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ: Πένυ Φυλακτάκη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: Αμάντα Καταρτζή

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ: Μπίλιας Αναστάσιος

Παίζουν με αλφαβητική σειρά -Αγγελοπούλου Φανή-Κακηράκη Ελένη Καλούδη Νατάσα -Καταρτζή Αμάντα-Μπίλιας Αναστάσιος Παναγιώτου Ευστρατία -Παπακυριακίδου Ολυμπία-Σαλωνίδου Μαρούλα Σωτηρίου Συμεών-Σίμου Ιωάννης-Σίσκου Ζωή-Τζιάφα ‘Εφη- Φωτιάδης Βασίλης

Φωνή διαγγέλματος ο Γιαννόπουλος Άγγελος: ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 6946506997.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης