• 17 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ενημερωτική δράση στον απόηχο μίας ακόμη τραγικής γυναικοκτονίας (φωτογραφίες)

 Ενημερωτική δράση στον απόηχο μίας ακόμη τραγικής γυναικοκτονίας (φωτογραφίες)

Δε μας εκπλήσσει πλέον τίποτα, σε μία κατάσταση που πια έχει ξεφύγει…

Στον απόηχο μίας ακόμη τραγικής γυναικοκτονίας, ενός ακόμη σοκαριστικού σκηνικού έμφυλης βίας, σε μία ατμόσφαιρα φορτισμένη, με έκδηλους προβληματισμούς εκ μέρους των μαθητών και των μαθητριών και με αρνητικά συναισθήματα να κατακλύζουν την αίθουσα, πραγματοποιήθηκε η εισήγησή της κοινωνιολόγου και της νομικής συμβούλου με τίτλο Έμφυλη βία: Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά», στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Το ζήτημα της έμφυλης βίας και πιο συγκεκριμένα της ενδοικογενειακής ήταν αυτό στο οποίο επικεντρωθήκαμε και αναλύσαμε εκτενώς. Σε ένα περιβάλλον αλληλεπιδραστικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να στοχαστούν και να αναρωτηθούν αναφορικά με τους παράγοντες που προκαλούν και ενισχύουν τη βία κατά των γυναικών και ακολούθως τις συνέπειες που προκαλούνται από αυτή.

Επιπλέον, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου εστιάσαμε στις έννοιες του σεβασμού, της ανθρωπιάς, της ευθύνης που φέρουμε όλοι και όλες μας απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Από κοινού αναρωτηθήκαμε πότε θα γίνει επιτέλους η αρχή για να αλλάξουν τα πράγματα και από κοινού καταλήξαμε στο ότι δεν υπάρχουν πια άλλα χρονικά περιθώρια…Δε δικαιούμαστε να συμπεριφερόμαστε κακοποιητικά, να προσβάλλουμε και να υποτιμούμε, δε δικαιούμαστε να αδιαφορούμε για τον συνάνθρωπο μας, έχουμε ευθύνη απέναντι του και απέναντι στην κοινωνία γενικότερα, τη στιγμή που ένα έγκλημα τελείται εν γνώσει μας, να μην είμαστε απλοί παρατηρητές, να μη γινόμαστε συνένοχοι.

Η απάθεια μας τρομάζει, το ίδιο και η αδιαφορία… Ευχαριστούμε θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό του 3ου Γυμνασίου Καβάλας και προσωπικά το Διευθυντή του σχολείου κύριο Νικόλαο Σακελλαράκη για την τιμητική του πρόσκληση.

Κυρίως ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που με προσήλωση και μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εισήγησή μας. Με χαρά αλλά και με ένα σφίξιμο στο στομάχι συνεχίζουμε το ταξίδι ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς για το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα της έμφυλης βίας.

Η πράξη με τίτλο “Συνέχιση Λειτουργίας Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Καβάλας” εντάσσεται στο πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία, Θράκη 2021-2027” και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ+.

πηγή: Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας

Διαβάστε επίσης