• 7 Μαΐου 2024,

Η εγκύκλιος Γαβρόγλου βάζει σε κίνδυνο εκδρομή του 2ου Γυμνασίου στη Σερβία !

 Η εγκύκλιος Γαβρόγλου βάζει σε κίνδυνο εκδρομή του 2ου Γυμνασίου στη Σερβία !

Τη βοήθεια του προϊστάμενου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολου Βαγενά όπως επίσης του περιφερειακού προϊστάμενου εκπαίδευσης που βρίσκεται στην Κομοτηνή σκέπτεται να ζητήσει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 2ου Γυμνασίου. Το σχολείο κινδυνεύει να μην κάνει 6ημερη εκδρομή στο Βελιγράδι εξ αιτίας της γνωστής εγκυκλίου Γαβρόγλου που ουσιαστικά απαγορεύει τις εκδρομές στο εξωτερικό. Η εγκύκλιος δεν φαίνεται να επηρεάζει τις εκδρομές στο εξωτερικό των τελειόφοιτων των Λυκείων του Νομού, δεν ισχύει το ίδιο στην περίπτωση του 2ου Γυμνασίου.

Από το 2013 το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας ανέπτυξε σχέσεις με γυμνάσιο του Βελιγραδίου. Δύο φορές μαθητές και καθηγητές του σχολείου ταξίδεψαν στο Βελιγράδι, πέρσι ήρθαν στην πόλη μας εκπρόσωποι του σχολείου της Σερβίας. Φέτος τον Οκτώβρη το 2ο Γυμνάσιο άρχισε να προετοιμάζει τη νέα του εκδρομή στο Βελιγράδι. Σκόπευε να την πραγματοποιήσει αμέσως μετά το Πάσχα (τον Απρίλιο). Τέλος του 2017 υπήρξε η εγκύκλιος Γαβρόγλου για τις εκδρομές στο εξωτερικό. Η εγκύκλιος εφαρμόζεται στην περίπτωση κι έτσι η εκδρομή μάλλον δεν θα γίνει. Οι μαθητές που ετοιμάστηκαν για το ταξίδι απογοητεύονται και οι γονείς ενημερώθηκαν τη Δευτέρα από το σχολείο για τα νέα δεδομένα της υπόθεσης.

Σκέπτονται να συνεχίσουν τις πιέσεις τόσο στην Καβάλα όσο και στην Κομοτηνή. Δεν φαίνεται να έχουν πολλές ελπίδες αφού προϋπόθεση για μια σχολική εκδρομή στο εξωτερικό είναι ανάμεσα στην Ελλάδα και την χώρα που θα επισκεφθεί το κάθε σχολείο να υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας. Τέτοιο δεν υφίσταται ανάμεσα στην Ελλάδα και την  Σερβία. Κατόπιν τούτου μια εκδρομή με περιεχόμενο, κινδυνεύει να μην γίνει ποτέ.

Θυμίζουμε ότι η νομοθεσία για τις εκδρομές στο εξωτερικό δεν άλλαξε, ωστόσο εγκύκλιος (αυτή του κ. Γαβρόγλου) δημιουργεί νέα εντελώς δεδομένα σε τέτοιες εκδρομές. Το 2ο Γυμνάσιο είναι σε επικοινωνία με το γυμνάσιο του Βελιγραδίου για να εξηγήσει τους λόγους που η εκδρομή κινδυνεύει, πρόσκληση έλαβε και από Ελληνοσερβικό σύνδεσμο μουσικής της ίδιας περιοχής. Στην εκδρομή θα λάμβαναν μέρος 50 μαθητές του σχολείου και 4 καθηγητές. (Φωτογραφία αρχείου του 2ου Γυμνασίου)

Διαβάστε επίσης