• 26 Απριλίου 2024,

Η έκθεση φωτογραφίας αλλάζει …χώρα!

 Η έκθεση φωτογραφίας αλλάζει …χώρα!

Την Τρίτη 6 Νοέμβρη συνεδρίασε η Επιτροπή Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ. Λόγω απουσίας του προέδρου της στο εξωτερικό, χρέη προέδρου άσκησε ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Τσαλδαρίδης. Το θέμα με το μεγαλύτερο τοπικό ενδιαφέρον είναι αυτό μιας ακόμη έκθεσης φωτογραφίας που προκύπτει από τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων φωτογράφων. Την υποστηρίζει η Π.Ε. Καβάλας.

Αφού μεσολάβησαν διάφορες αυτού του είδους συνεργασίες, φέτος ήταν η σειρά να συνυπάρξουν Έλληνες και Γάλλοι φωτογράφοι. Στο μεταξύ ο σχεδιασμός άλλαξε και η έκθεση αφορά φωτογράφους από Ελλάδα και Σερβία. Το γεγονός ήταν εγκεκριμένο ως έκθεση φωτογραφίας «Ελλάδας- Γαλλίας». Η αλλαγή έπρεπε να εγκριθεί και από την επιτροπή, όπως και έγινε. Πλέον η έκθεση περιγράφεται ως εξής: «Η ΠΑΜΘ –ΠΕ Καβάλας διοργανώνει διακρατική φωτογραφική έκθεση με φωτογραφίες Ελλήνων και Σέρβων καλλιτεχνών φωτογράφων, με ελεύθερο θέμα, με σκοπό να συγκροτήσει και να σκιαγραφήσει τη φυσιογνωμία της σχέσης των δύο κρατών Ελλάδας και Σερβίας μέσα από περίπου 60 φωτογραφικές αποτυπώσεις 30 Σέρβων και 30 Ελλήνων δημιουργών φωτογράφων, υψηλής καλλιτεχνικής αξίας. Η έκθεση αποτελεί μία διακρατική παρουσίαση και έχει διπλωματικές και πολιτιστικές προεκτάσεις. Μετά το πέρας της έκθεσης θα ακολουθήσει αντίστοιχη έκθεση στη Σερβία και κατόπιν οι 30 φωτογραφίες των Ελλήνων φωτογράφων και τα 60 κάδρα θα παραμείνουν στο αρχείο της ΠΕ Καβάλας για μελλοντική χρήση σε άλλες εκθέσεις φωτογραφίας».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, τα εγκαίνια της έκθεσης στο (συνηθισμένο τόπο) Αρχαιολογικό Μουσείο θα γίνουν στις 13 Δεκέμβρη κι έκθεση στην Καβάλα θα έχει διάρκεια 10 ημέρες.

.

Διαβάστε επίσης