Η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης “στέλνει” όλα τα αυτοκίνητα στα γύρω στενά !

 Η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης “στέλνει” όλα τα αυτοκίνητα στα γύρω στενά !

Η ελεγχόμενη στάθμευση που ισχύει εδώ και χρόνια στις περισσότερες πόλεις της χώρας έρχεται έστω και με καθυστέρηση και στην πόλη της Καβάλας.

Θα είναι μάλλον το τελευταίο έργο της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου που για ευνόητους λόγους δεν ήθελε να εφαρμόσει πριν την εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου.

Τώρα που οι εκλογές γίνανε και δεν έχει κάτι άλλο να χάσει η διοίκηση της Δήμητρας Τσανακά αποφασίζει να εφαρμόσει το μέτρο και να το  αφήσει προίκα στην επόμενη διοίκηση του Δήμου.

Το αναφέρω αυτό γιατί θα μπορούσε αν σκεφτόταν μικροπολιτικά να συνέχιζε να σφυρίζει αδιάφορα, όσο αφορά το θέμα αυτό, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου όπου τελειώνει η θητεία της  και να άφηνε την νέα διοίκηση του Δήμου με το νέο Δήμαρχο να βάλει το νερό στο αυλάκι.

Η Καβάλα θα πρέπει να είναι από τις τελευταίες, αν όχι η τελευταία  πόλη που εφαρμόζεται το μέτρο αυτό και δεν θα πρέπει να γκρινιάζουμε καθόλου εμείς οι πολίτες.

Έχουμε τα πιο φθηνά πάρκινγκ στην Ελλάδα και αν θέλουμε παρόλα αυτά να παρκάρουμε έξω από το μαγαζί μας  θα πρέπει να πληρώνουμε.

Όπως γίνεται σε όλες τις πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας άλλα και της Ευρώπης.

Η ελεγχόμενη στάθμευση είναι πειθαρχία , είναι πολιτισμός, είναι εκσυχρονισμός.

Θα πρέπει όλοι μας ως πολίτες να ακολουθούμε τις απαιτήσεις των καιρών και να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα.

Και εδώ στην Καβάλα που είναι αλήθεια οτι άργησε να εφαρμοστεί το μέτρο και το τζάμπα παρκάρισμα όπου ‘ ναι και κυρίως όπου μας βολεύει είναι μία κακή συνήθεια που θα δυσκολευτούμε στην αρχή να κόψουμε αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Αρκεί να υπάρχει διάθεση.

Και σίγουρα δεν είναι λύση το παρκάρισμα στα στενά γύρω από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης  όπου ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση διότι τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής του μέτρου είχαμε και αυτό το φαινόμενο. Γεμίσανε όλα τα στενά γύρω από την Ομόνοια με αυτοκίνητα που οι οδηγοί τους προσπαθούσαν  να βουλευτούν χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Να μάθουμε να πληρώνουμε όταν θέλουμε να παρκάρουμε στο κέντρο και να μάθουμε να μην κατεβάζουμε το αυτοκίνητο μας στο κέντρο όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Η ελεγχόμενη στάθμευση είναι μόνο η αρχή μιας καινούργιας , για εμάς , φιλοσοφίας όσο αφορά την χρήση του αυτοκινήτου μας.

Όταν δεν υπάρχει λόγος να κατέβει το αυτοκίνητο στο κέντρο υπάρχουν και μέσα μαζικής μεταφοράς που μπορούν να κάνουν την δουλειά.

 

Το καλοκαίρι είναι κάπου εδώ γύρω και είναι σε διαδικασία επιστροφής.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε μεχρι τα τέλη του Ιούλη να μην έχουμε άλλες δυσάρεσες εκπλήξεις.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης