• 28 Μαρτίου 2024,

Η Energean τιμά τη Διεθνή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες

 Η Energean τιμά τη Διεθνή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες

Η Energean τιμά και φέτος τη Διεθνή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες με τρεις πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και το Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα:

Ελλάδα, Καβάλα

Η Energean υποστηρίζει σταθερά το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καβάλας. Φέτος, η Energean υποστήριξε την εκδήλωση που οργάνωσε το Εργαστήριο στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ημέρας, ενώ προχωρεί σε δωρεά εξοπλισμού για την πολυαισθητηριακή αίθουσα που λειτουργεί στο Εργαστήριο, η οποία χρησιμοποιείται για παιδιά με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες. Η Energean είναι ιδιαίτερα περήφανη για το ότι η δημιουργία και λειτουργία της πολυαισθητηριακής αίθουσας επιτεύχθηκε με τη χρησιμοποίηση των εσόδων που συγκεντρώθηκαν από τη διαδικτυακή καμπάνια χρηματοδότησης που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2018 με πρωτοβουλία της εταιρείας μας.

Ελλάδα, Ηλεία

Η Energean υποστηρίζει σταθερά και το Σωματείο Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και προχωρεί σε δωρεά για την κάλυψη αναγκών του. Παράλληλα, θα παραδώσει στο Σωματείο ένα μεγάλο αριθμό από καπάκια που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της καθημερινής λειτουργίας των γραφείων της εταιρείας στην Αθήνα.

 Ισραήλ

Στο Ισραήλ, η Energean υποστήριξε και συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Rabin στην πόλη Nesher, στην οποία συμμετείχαν περίπου 100 μαθητές. Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρίες, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως η κίνηση πάνω σε αμαξίδιο σε χώρο με εμπόδια, η επικοινωνία με βάση τις ειδικές σημάνσεις κ.α.

 Η κα. Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει προκειμένου να τιμήσουμε τη Διεθνή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες αλλά και γενικότερα μέσα στη χρονιά που φεύγει. Όλες αυτές οι δραστηριότητες εντάσσονται στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στην Ατζέντα 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς των ατόμων με αναπηρίες. Οι πρωτοβουλίες μας υπηρετούν και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, ειδικότερα, το Στόχο 10 για τη Μείωση των Ανισοτήτων, και το Στόχο 17 για Συνεργασίες για την Επίτευξη των Στόχων».

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης