Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης της Ονειρούπολης: Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Δράμας έγινε 20 χρονών (φωτογραφίες)

 Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης της Ονειρούπολης: Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Δράμας έγινε 20 χρονών (φωτογραφίες)

Η Ονειρούπολη, το μεγάλο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Δράμας άνοιξε τις πύλες του για 20ή φορά το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν η Δράμα δημιούργησε το πιο ζεστό φιλόξενο και παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό για να προσφέρει ένα σπίτι στον Άι Βασίλη.

Στην τελετή έναρξης, η Ήβη Αδάμου ανέβηκε στη σκηνή και «κήρυξε» την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Η συναυλία της δημοφιλούς καλλιτέχνιδος συγκέντρωσε πλήθος κόσμου. Η Ονειρούπολη θα μείνει ανοιχτή έως τις 7 Ιανουαρίου προσφέροντας στιγμές μαγικές σε παιδιά και μεγάλους.

Οι διοργανωτές δίνουν υπόσχεση για εκπλήξεις και μαγευτικές συνταγές, τη στιγμή που τα πιο «σκανδαλιάρικα ξωτικά» ανάβουν τις μηχανές για να ξεκινήσει η 20ή μαγική διαδρομή. H συναυλία της Ήβης Αδάμου δεν θα είναι φυσικά η μόνη μουσική εκδήλωση στη φετινή επετειακή Ονειρούπολη. Θα ακολουθήσουν και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Βαρδής, ο Χάρης Βαρθακούρης κ.ά.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και κάποιες που θα απευθύνονται σε παιδιά και όχι μόνο. Φυσικά, θα υπάρχουν το Σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, πάγκοι με φαγητό, σαπωνοποιείο, ταχυδρομείο, ξυλουργείο, σπιτάκι κυκλοφοριακής αγωγής, παγοδρόμιο και fun park και άλλες πολλές εκπλήξεις.

Όλες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, που είναι η κεντρική πλατεία της πόλης. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της διοργάνωσης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Περισσότερα πράγματα για όλα όσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε, αν βρεθείτε το επόμενο διάστημα στην πόλη της ανατολικής Μακεδονίας και την ευρύτερη περιοχή, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σημειώνεται ότι σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, η Δράμα γιορτάζει και την πολιούχο της, καθώς είναι η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας. Όπως κάθε χρόνο, ο εορτασμός της ξεκίνησε από την παραμονή, το απόγευμα της Κυριακής, με παιδιά, γονείς και παρέες να επισκέπτονται τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας για να τηρήσουν το έθιμο.

Κρατώντας χάρτινα και πλαστικά καραβάκια στα χέρια τους, διασχίζουν την πόλη φτάνοντας μέχρι τις πηγές. Εκεί, μέσα στο κατάφυτο και μοναδικής φυσικής ομορφιάς πάρκο όπου δεσπόζει επιβλητικά, η παλιά καπναποθήκη, στήνεται ένα εντυπωσιακό σκηνικό με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους.

Το θέαμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με τα εκατοντάδες πολύχρωμα φωτισμένα καραβάκια να πλέουν στα νερά της λίμνης και τους «καπεταναίους» τριγύρω να περιμένουν με αγωνία πότε θα βυθιστούν, προκειμένου να «μεταφέρουν» τις ευχές στα ερείπια της βυθισμένης εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα, με το λαϊκή παράδοση, όταν η Δράμα κατακτήθηκε από τους Τούρκους, το παλιό εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας γκρεμίστηκε για να χτιστεί στη θέση του ένα τζαμί. Τα σχέδια όμως άλλαξαν ανήμερα της γιορτής.

Η περιοχή πλημμύρισε με νερό, κι έτσι το τζαμί δεν χτίστηκε ποτέ. Από τότε η Αγία Βαρβάρα έγινε η πολιούχος της Δράμας, και ακριβώς απέναντι από τη λίμνη, με τα θεμέλια της παλιάς εκκλησίας στα σπλάχνα της, χτίστηκε η καινούρια εκκλησία που αφιερώθηκε στην Αγία.

πηγή: travel.gr 

Διαβάστε επίσης