• 19 Μαΐου 2024,

Η επιστροφή του Πέτρου Πετρόπουλου και οι νέες διαμαρτυρίες για την λειτουργία της Πολεοδομίας

 Η επιστροφή του Πέτρου Πετρόπουλου και οι νέες διαμαρτυρίες για την λειτουργία της Πολεοδομίας

Το περιεχόμενο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας μπορεί να χαρακτηριστεί ως αναμενόμενο.

Πριν την ημερήσια διάταξη τέθηκαν υπό τη μορφή ερωτήσεων διάφορα θέματα επικαιρότητας, τα πιο πολλά από αυτά είχαν απασχολήσει και προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ούτε οι ερωτήσεις στην προκειμένη περίπτωση είχαν είδηση, πολύ περισσότερο οι απαντήσεις. Κατόπιν τούτου ξεχωρίζει από τη συνεδρίαση η επιστροφή σε αυτή του δημοτικού συμβουλίου Πέτρου Πετρόπουλου

(προερχόμενου από ασθένεια και χειρουργική επέμβαση) και η ερώτηση του Σωτήρη Λαζαρίδη για τη λειτουργία της Πολεοδομίας Καβάλας.

Πρώτη έθεσε ερωτήσεις προς το Δήμαρχο η κ. Δήμητρα Τσανάκα. Σημείωσε ότι με την εφαρμογή των ανταποδοτικών τελών που πρότεινε η αντιπολίτευση είναι αναγκαία η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας.

Με την παρατήρηση της συμφώνησε ο Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η αναμόρφωση θα γίνει. Η κ. Τσανάκα ζήτησε την επιστολή παραίτησης του  Στράτου Μαρούλα από τη θέση του διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια».

Δήλωσε στεναχωρημένη με την παραίτηση του Θανάση Δασκαλούδη από τη σχολική επιτροπή και πικραμένη με το περιεχόμενο της επιστολής- ανάρτησης του με την οποία κάνει τον απολογισμό όσων έγιναν επί των ημερών του.

Για τον Θοδωρή Γκόνη είπε ότι δεν έχει τίποτα με τον ίδιο, ίσα-ίσα θύμισε ότι παρέτεινε τη θητεία του. Όπως παρατήρησε υπάρχει τυπικό θέμα. Η Δήμητρα Τσανάκα είπε ότι η παράσταση της Καβάλας το Καλοκαίρι του 2019 βρέθηκε ξαφνικά στο Καστελόριζο και αμφισβήτησε ουσιαστικά ότι ήταν ένα άλλο θεατρικό έργο.

Η πρώην Δήμαρχος  ζήτησε να συζητηθεί η κατάσταση εκτάσεων στην περιοχή του πλησίον των Κρηνίδων από όπου πέρασε ο αγωγός ΤΑΡ. Ζήτησε επίσης να πληρωθεί το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ενώ ρώτησε τι θα γίνει με την εκδίκαση της έφεσης του Δήμου Καβάλας σε έναν περίπου μήνα.

Τέλος ζήτησε γραπτώς να μάθει τι συνέβη προ μηνών με φωτιά σε τράκτορα μεγάλου φορτηγού του Δήμου, με τον οποίο μεταφέρονταν απορρίμματα.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε κριτική με τις ερωτήσεις που κατέθεσε προς τη διοίκηση του δήμου. Κατηγόρησε τον κ. Μουριάδη για παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις. Αυτό το είπε όσον αφορά το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου των Κρηνίδων.

Ο Θόδωρος Μουριάδης – είπε ο Μάκης Παπαδόπουλος- καθυστερεί το έργο. Κατηγόρησε το δήμαρχο ότι κυνηγά και εκβιάζει τις εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ για την υπόθεση Γκόνη, κατηγορώντας τη διοίκηση του δήμου ότι την κουκούλωσε. Ο Βαγγέλης Παππάς ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το δάνειο της ΔΕΥΑΚ που διαχειρίζεται ξένη εταιρεία. Είπε επίσης ότι επί των ημερών της η Δήμητρα Τσανάκα κάλυπτε πλήρως τον Θοδωρή Γκόνη.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Λαζαρίδης αναφέρθηκε εκ νέου στην κατάσταση της Πολεοδομίας Καβάλας, με αφορμή όπως είπε καταγγελία ιδιωτών μηχανικών. Περιέγραψε καθημερινό εφιάλτη την ταλαιπωρία των μηχανικών στην υπηρεσία.

Αναφέρθηκε σε εκφοβισμό και έλλειψη συνεργασίας από πλευράς των εργαζομένων στην υπηρεσία. Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά δεν βλέπουμε διάθεση, τόνισε ο  κ. Λαζαρίδης εννοώντας τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στο θέμα το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

Ζήτησε τα προβλήματα στην πολεοδομία να λυθούν εδώ και τώρα και όπως είπε τέτοια προβλήματα υπάρχουν από πλευράς πολεοδομικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης μόνο στην Καβάλα.

Ο Θόδωρος Μουριάδης για την παραίτηση Μαρούλα ζήτησε από την κ. Τσανάκα να απευθυνθεί στον ίδιο τον πρώην διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια». Όπως είπε στεναχωρήθηκε από την παραίτηση Δασκαλουδη.

Για το μεγάλο έργο ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Φιλίππων -όπου εμπλέκεται και ο ΤΑΡ- τόνισε ότι τελειώνουν οι μελέτες.

Θα υπάρξουν εγκρίσεις ως το καλοκαίρι. Και ο ίδιος θα πιέσει για τη συμμετοχή του δημοσίου στο έργο, μέσω συνάντησης του με τον Υπουργό κ. Σκρέκα. Προέβλεψε δημοπράτηση του έργου αρχές του 2022.

Συμφώνησε με την κ. Τσανάκα στο ότι ο ΤΑΡ πρέπει να αποκαταστήσει κακοτεχνίες στην περιοχή των Κρηνίδων. Διαφορετικά δεν θα υπογραφεί καμία συμφωνία μαζί του, τόνισε.

Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι οι πληρωμές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνονται κανονικά. Επανέλαβε ότι το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου των Κρηνίδων θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όπως τον διαβεβαιώνει ο περιφερειάρχης.

Διαβεβαιώσεις τόνισε που δίδει ο περιφερειάρχης και στους βουλευτές του Νομού Καβάλας. Για την έφεση ως προς το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είπε ότι θα δει τι θα κάνει.

Επανέλαβε τη δέσμευση του ότι καμία εργαζόμενη δεν θα είναι άνεργη. Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη είναι θέμα χρόνου να αρχίσει το έργο στην πλατεία Καπνεργάτη. Είπε ότι δεν υπάρχει κανένα νεότερο για το χώρο στάθμευσης «Ροδόπη», για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον και από τους βουλευτές.

Ώστε το πρόβλημα να λυθεί μέσω τροπολογίας στη Βουλή.

Ο κ. Μουριάδης είπε επίσης ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με τα θέματα των πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε επίσης