• 5 Μαΐου 2024,

Η συνέντευξη τύπου Μουριάδη- Δασκαλούδη για τη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 Η συνέντευξη τύπου Μουριάδη- Δασκαλούδη για τη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Μέσω σύντομης συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι -με τη διαδικασία μάλιστα της τηλεδιάσκεψης- παρουσιάστηκε ο απολογισμός του Θανάση Δασκαλουδη λόγω του ότι είναι γνωστό ότι αποχωρεί μέσω παραίτησης από τη θέση του Προέδρου της σχολικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με την ευκαιρία έγινε γνωστό ότι θα αντικατασταθεί από την κ. Ανθή Χατζηφραντζή.

Ο Δήμαρχος που ήταν κι αυτός στη συνέντευξη τύπου τον ευχαρίστησε για τη σοβαρή του δουλειά. Παραδέχτηκε ότι δεν ήταν εύκολο το έργο του. Ευχήθηκε την ίδια επιτυχία να έχει η νέα πρόεδρος της ίδιας σχολικής επιτροπής.

Ο Δήμαρχος πριν δώσει το λόγο στο Θανάση Δασκαλουδη διαμαρτυρήθηκε γιατί το θέμα του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του γυμνασίου-λυκείου των Κρηνίδων είναι όπως είπε ένα θέμα για το οποίο υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση. «Και δεν εννοώ τους γονείς των μαθητών του σχολείου» συμπλήρωσε ο κ. Μουριάδης.

Αμέσως μετά ο Θανάσης Δασκαλούδης έκανε μία σύντομη ανασκόπηση δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην οικονομική πλευρά του θέματος. Όπως είπε ανέλαβε πρόεδρος στη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας με ένα χρέος της επιτροπής 300.000 ευρώ περίπου.

Μία κατάσταση που περιέγραψε τρομερά δύσκολη. Από την άλλη πλευρά είπε ότι η διαχείριση των χρημάτων από τους διευθυντές των σχολείων (αποφασίστηκε επί των ημερών του) ήταν μία καταπληκτική διαχείριση. Με πολύ πιο στοχευμένα έξοδα.

Αυτή η διαδικασία ήταν η αρχή για να γίνει ένας περιορισμός των δαπανών. Ένας απαραίτητος έλεγχος των δαπανών που βοήθησε ώστε η οικονομική κατάσταση στη σχολική επιτροπή να βελτιωθεί.

Αναφέρθηκε ότι τιμολόγια αξίας 64.000 ευρώ δεν πληρώθηκαν. Αυτό γιατί δεν προέκυπτε που ξοδεύτηκαν τα συγκεκριμένα χρήματα. Για το θέμα γίνεται έλεγχος, είπε ο Θανάσης Δασκαλούδης.

Μειώθηκε το κόστος των τηλεφωνικών συνδέσεων από 22.000 ευρώ στις 8.500 ευρώ, με νέες συμφωνίες με τις εταιρείες. Η ΔΕΥΑΚ επέστρεψε στη σχολική επιτροπή 6.000 ευρώ δεχόμενη αφανή διαρροή στα ρολόγια δύο σχολείων.

Κι έτσι τα οικονομικά της σχολικής επιτροπής βελτιώθηκαν με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν στην άκρη περίπου 100.000 ευρώ. Υπάρχει επίσης δεσμευμένο ποσό 64.000 ευρώ για να πληρωθεί ο προμηθευτής καυσίμων του 2019. Αυτό θα γίνει μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης αφού μόνο έτσι μπορεί να πληρωθεί.

Τότε δεν είχε υπογραφεί σύμβαση μαζί του.

Ο Θανάσης Δασκαλούδης είπε ότι μπορεί να γίνει περαιτέρω εξοικονόμηση χρημάτων με μία καινούργια συμφωνία με τη ΔΕΗ ή με άλλο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας για τα σχολεία.

Κάτι που είναι θέμα της επόμενης προέδρου.

Τα τελευταία λόγια στη συνέντευξη τύπου του Θανάση Δασκαλούδη ήταν τα εξής: «Την περίοδο που προανέφερα δεν κάναμε το κάτι παραπάνω στα σχολεία. Αυτό δεν το καταφέραμε αλλά πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις ο στόχος να επιτευχθεί από δω και πέρα».

Διαβάστε επίσης