• 26 Απριλίου 2024,

Επιβεβαιώνει τα παράπονα για την Πολεοδομία ο Απόστολος Παυλίδης

 Επιβεβαιώνει τα παράπονα για την Πολεοδομία ο Απόστολος Παυλίδης

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ ΑΜ κ. Απόστολος Παυλίδης επιβεβαίωσε πλήρως αυτά που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κι έχουν σχέση με τη λειτουργία της Πολεοδομίας του Δήμου Καβάλας.

Ο κ. Παυλίδης που μίλησε στους δημοσιογράφους χθες το πρωί, επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε στη συνεδρίαση ο κ. Λαζαρίδης. Ας μη ξεχνάμε ότι ο κ. Λαζαρίδης είναι και δημοτικός σύμβουλος και μέλος της διοικούσας του ΤΕΕ ΑΜ.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι: Το προηγούμενο διάστημα συνολικά 12 μηχανικοί του ιδιωτικού τομέα προσήλθαν στο τμήμα και έκαναν παράπονα για υποθέσεις τους στην Πολεοδομία. Ο κάθε μηχανικός μόνος του, για τη δική του εκκρεμότητα.

Τα παράπονα δεν έχουν σχέση μόνο με την καθυστέρηση στην έκδοση αδειών. Αφορούν και την ερμηνεία των νόμων από πλευράς της ίδιας υπηρεσίας. Ορισμένα δηλαδή θέματα περιγράφονται ως ουσίας και όχι μόνο διαδικασίας και γραφειοκρατίας.

Οι 12 μηχανικοί κλήθηκαν να περιγράψουν την υπόθεση τους ο κάθε ένας, στη συνεδρίαση της διοικούσας προ μιας εβδομάδας.

Κάποιοι πήγαν και το έκαναν. Κάποιοι άλλοι όχι. Υπάρχει φυσικά και ο φόβος αφού αν τα παράπονα τους γίνουν ευρύτερα γνωστά, φοβούνται ότι οι υποθέσεις τους θα αργήσουν κι άλλο ή δεν θα λυθούν ποτέ.

Ο κ. Λαζαρίδης μετέφερε αυτήν την κατάσταση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η διοίκηση φάνηκε να μην είναι ενημερωμένη. Σε δεύτερη φάση φάνηκε να καλύπτει το προσωπικό της υπηρεσίας. Παρόλα αυτά η συζήτηση «άνοιξε» και θα συνεχιστεί. Σε αυτό το κλίμα είναι οι δηλώσεις που έκανε χθες ο κ. Απόστολος Παυλίδης.

Ο κ. Παυλίδης είπε: «Πρόκειται για ένα θέμα γνωστό. Δεν είναι κάτι καινούργιο.

Υπάρχει κύμα δυσαρέσκειας για πολλές διαδικασίες που δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που θα ήθελαν οι συνάδελφοι αλλά και οι πολίτες της περιοχής.

Είμαστε σε μια διαρκή επαφή με τα στελέχη και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών δόμησης του Νομού Καβάλας.

Κάποιες φορές καταφέρνουμε και οδηγούμαστε σε βελτιώσεις επί μέρους θεμάτων. Κάποιες άλλες όχι. Αυτό το οποίο έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα είναι ότι έχουν έρθει στο Τεχνικό Επιμελητήριο ΑΜ αρκετοί συνάδελφοι κι όπως σωστά ειπώθηκε είναι 12. Κλήθηκαν μάλιστα και στη συνεδρίαση της διοικούσας που είχαμε την περασμένη Τετάρτη για να καταθέσουν την άποψη τους.

Έχουν έρθει αυτοί οι συνάδελφοι και έχουν καταλογίσει καθυστερήσεις και δυσκολίες στην υλοποίηση πολλών αιτήσεων που έχουν υποβάλλει στην υπηρεσία δόμησης της Καβάλας.

Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζεται σε λίγα λεπτά. Θέλει προσπάθεια και δουλειά. Χθες είχα μια επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ιακωβίδη, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε μια σύσταση μιας ομάδας ή επιτροπής.

Θα δούμε πως θα την ονομάσουμε.

Η οποία θα μπορεί να εξετάζει τέτοια επιμέρους ζητήματα και θα προτείνει λύσεις. Όχι με διάθεση ελεγκτικού ρόλου. Δεν χρειάζεται να το φοβούνται αυτό οι υπάλληλοι των υπηρεσιών δόμησης.

Αλλά σε μια προσπάθεια ως σύμβουλοι της Πολιτείας σε τεχνικά θέματα να βρούμε τρόπους ώστε η λειτουργία των υπηρεσιών να είναι σε πιο βατά πλαίσια.

Και σε πιο θετικά για τις επενδύσεις πλαίσια. Αυτό είναι το ζήτημα που υπάρχει τώρα. Άρα τις επόμενες ημέρες αναμένουμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν τη συνάντηση».

Διαβάστε επίσης