• 5 Μαΐου 2024,

Φιλοξενούμενη στο γραφείο του Μάκη Παπαδόπουλου!

 Φιλοξενούμενη στο γραφείο του Μάκη Παπαδόπουλου!

Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καβάλας κ. Φωτεινή Κόγια ζήτησε χθες και παρενέβη στη ραδιοφωνική εκπομπή της Πρωινής. Αρχικά εξήγησε για ποιον λόγο προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη επί αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, για τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΚ που παραχωρούνται από τον Δήμο στην δημοτική επιχείρηση.

Η κ. Κόγια είπε ότι για τις αποφάσεις αυτές έπρεπε νωρίτερα να γνωμοδοτήσει το τοπικό συμβούλιο. Κάτι που δεν έγινε παρά το ότι η ίδια –υποστήριξε- ενημέρωσε αυτούς που έπρεπε.

Και επειδή όπως άφησε να εννοηθεί η παρατήρηση της δεν έγινε δεκτή, η εξ αυτού του λόγου -υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να προηγηθεί η γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου- προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη.

Στη συνέχεια των δηλώσεων της η κ. Κόγια διαμαρτυρήθηκε ότι αποκλείεται από συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ενώ όπως είπε «την πέταξαν» έξω από το γραφείο που χρησιμοποιούσε ως Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Εξ αυτού του λόγου είπε ότι πλέον είναι συχνά φιλοξενούμενη στο γραφείο της δημοτικής παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου. Εκεί όπως περιέγραψε κάνει δουλειές που θα έκανε αν ήταν στο γραφείο του Δημαρχείου.

Η Φωτεινή Κόγια είπε ότι συνολικά μπορεί και να έχει καταθέσει ακόμη και τρεις πρόσφυγες στην Αποκεντρωμένη κατά αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Σε σχέση με το γεγονός ότι αποκλείεται – όπως υποστηρίζει- από συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μιχαηλίδης ισχυρίστηκε ότι από τις συνεδριάσεις δεν αποκλείεται κανείς.

Έφερε ως παράδειγμα συμμετοχή της κ.  Κόγια σε προηγούμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Συμπλήρωσε πώς κάθε φορά που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, και θέλει να παραστεί στη συνεδρίαση πρόεδρος τοπικού συμβουλίου, πρέπει αυτός που ενδιαφέρεται να τον ενημερώσει για να υπάρξει συμμετοχή του προέδρου στη διαδικασία.

Ο κ.Μιχαηλίδης είπε ότι αυτό έγινε πρόσφατα μέσω συνεργασίας του με προέδρους άλλων τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης