• 28 Απριλίου 2024,

Η εστίαση επανήλθε χωρίς τη βοήθεια του καιρού!

 Η εστίαση επανήλθε χωρίς τη βοήθεια του καιρού!

Το απροσδόκητο και αναπάντεχο στη χθεσινή Δευτέρα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης και στο Νομό Καβάλας, έχει σχέση με τις καιρικές συνθήκες.

Οι οποίες θύμιζαν περισσότερο Φθινόπωρο παρά παραμονές Καλοκαιριού. Ο καιρός λοιπόν δεν ήταν σύμμαχος των επαγγελματιών αφού γενικότερα ήταν ο λόγος που οι Καβαλιώτες κατέβηκαν λιγότεροι του αναμενόμενου στο κέντρο της πόλης. Όσοι κινήθηκαν στην αγορά φυσικά και επανήλθαν στη γνωστή, στην αγαπημένη τους συνήθεια. Για έναν καφέ καθισμένοι και όχι υπό συνθήκες take away.

Εξ αιτίας του καιρού που όλη την εβδομάδα δεν θα είναι καλός, τα καταστήματα στην οδό Εθνικής Αντίστασης δεν ανέπτυξαν τα τραπεζοκαθίσματα τους και πέραν του δρόμου. Περιμένουν να περάσει αυτή η εβδομάδα, περιμένουν τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών το αργότερο από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά.

Παντού τα απλωμένα τραπεζοκαθίσματα ήταν σε απόσταση το ένα από το άλλο και οι παρέες ολιγομελής. Αλλού αυτό ήταν ολοφάνερο, αλλού μπορούσε να το διακρίνει κάποιος μετά από προσπάθεια. Όσοι εργάζονται σε καφετέριες μπαρ και εστιατόρια χρησιμοποιούν χειρουργική μάσκα. Το ίδιο συμβαίνει και για αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους πάγκους όπου προετοιμάζονται τα προσφερόμενα προϊόντα.

Ρωτήσαμε χθες το πρωί αρκετούς επαγγελματίες αν από το μαγαζί τους πέρασε έλεγχος. Απάντησαν αρνητικά όλοι.

Είναι προετοιμασμένοι για αυτόν. Θα λέγαμε μάλιστα ότι τον επιδιώκουν. Όσο το δυνατό γρηγορότερα, προκειμένου από τις οδηγίες και συμβουλές των υπηρεσιακών παραγόντων να λυθούν πολλές απορίες τους.

Είναι άραγε αισιόδοξοι οι επαγγελματίες της αγοράς; Οι επαγγελματίες της εστίασης; Η απάντηση είναι ότι ναι, είναι αισιόδοξοι αλλά και συγκρατημένοι ταυτόχρονα. Περιμένουν να δουν πώς ακριβώς θα κινηθεί η αγορά και κυρίως πόσο θα κοστίσει στη λειτουργία των επιχειρήσεων τους όλη αυτή η διαδικασία εφαρμογής των μέτρων πρόληψης του κορονοιου.

Χθες ο πρόεδρος του σωματείου των Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης είπε στην Πρωινή για το ίδιο θέμα:

«Ο χρόνος ήταν αρκετός να ετοιμαστούμε. Το άτυχο της περίπτωσης είναι ότι δεν έχουμε σύμμαχο τον καιρό. Υπάρχουν πάρα πολλές απορίες στα μέλη μας. Θέλω να πιστεύω ότι με τις αυτοψίες που θα ακολουθήσουν οι υπηρεσίες θα μας δώσουν οδηγίες. Χρειαζόμαστε μια περίοδο προσαρμογής. Οι εσωτερικοί χώροι δεν λειτουργούν ενώ γενικότερα υπάρχουν ασάφειες. Υπάρχει μια φημολογία ότι τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται με την επαναλειτουργία μας θα διαρκέσουν μικρό χρονικό διάστημα. Λίγων μόνο ημερών. Αυτό επηρέασε τους συναδέλφους μου ώστε περισσότεροι να αποφασίσουν να ανοίξουν».

 

Διαβάστε επίσης