• 17 Μαΐου 2024,

Η εστίαση προετοιμάζεται και τη Δευτέρα λειτουργεί! (φωτογραφίες)

 Η εστίαση προετοιμάζεται και τη Δευτέρα λειτουργεί! (φωτογραφίες)

Από τη μια οι κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Από την άλλη η βελτίωση του καιρού. Η οριστική Άνοιξη όπως φαίνεται. Οι δύο αυτοί λόγοι επηρέασαν και άλλαξαν την καθημερινότητα στην τοπική αγορά.

Κι ενώ και χθες ήταν γεμάτες κόσμο οι πλατείες και τα παγκάκια, η εστίαση άρχισε να ετοιμάζεται. Την ερχόμενη Δευτέρα επαναλειτουργεί! Κι όπως υπολογίζουν οι περισσότεροι επαγγελματίες, επαναλειτουργεί με τα ίδια πάνω κάτω μέτρα (εξωτερικών χώρων) που ίσχυαν τέτοια εποχή πέρσι.

Στα περισσότερα καταστήματα εστίασης χθες υπήρχε κόσμος. Όχι γιατί λειτούργησαν.

Κόσμος τεχνικός. Άλλοι καθάριζαν, άλλοι ξεσκόνιζαν, άλλοι διόρθωναν. Άλλοι είχαν μπροστά τους τα τραπεζοκαθίσματα. Δεν βιάζονται να τα αναπτύξουν αφού για αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν επακριβώς τι θα ισχύει. Αλήθεια είναι ότι η μεγάλη προτεραιότητα δίδεται στους εξωτερικούς χώρους όπου τη Δευτέρα θα επανέλθουν οι θαμώνες.

Τα θέματα στο εσωτερικό κάθε καταστήματος θα λυθούν λίγο αργότερα. Πάντως και μόνο η προοπτική, η συγκεκριμένη προοπτική, επαναλειτουργίας της εστίασης αρκεί για να επηρεαστούν θετικά άπαντες. Εμπλεκόμενοι, εργαζόμενοι αλλά και περαστικοί. Σχολίαζαν με χαμόγελο αυτό που έβλεπαν. Το ότι το στέκι τους ετοιμάζεται να ανοίξει.

Στην παραλία όπου αναπτύσσονται πολλά τραπεζοκαθίσματα καφετεριών και όχι μόνο, άνοιξαν χθες μόνο κάποιες μεγάλες ομπρέλες. Τα πολλά τραπεζοκαθίσματα αναμένεται να επανέλθουν λίγο αργότερα. Αλλά και στην υπόλοιπη αγορά, χθες ο κόσμος ήταν αρκετός.

Όπως άλλωστε και την Κυριακή των Βαΐων. Σε γενικές γραμμές φαίνεται να έχουμε καλά νέα από το κέντρο της πόλης, τα οποία μπορεί να άργησαν λίγο αλλά έρχονται όταν άπαντες τα έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργο Βαφείδη, υπάρχει πλήρης ενημέρωση των επαγγελματιών (μετά σχεδιαγραμμάτων) για το πώς θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα οι εξωτερικοί τους χώροι.

«Είναι το ίδιο πράγμα όπως πέρσι» είπε στην Πρωινή. Συμφωνεί ότι από χθες άπαντες προετοιμάζονται. Σημειώνουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τις ταβέρνες. Κι αυτές ετοιμάζονται αλλά κι αυτές μόνο σε εξωτερικούς χώρους που διαθέτουν. Σύμφωνα με τα μηνύματα και τις πληροφορίες που υπάρχουν, στην πόλη της Καβάλας θα επαναλειτουργήσουν όλα τα καταστήματα εστίασης που τόσο καιρό ήταν κλειστά.

Διαβάστε επίσης