• 4 Μαΐου 2024,

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας αποδεικνύει ότι για τις εκδηλώσεις δεν χρειάζονται πάντα πολλά λεφτά

 Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας αποδεικνύει ότι για τις εκδηλώσεις δεν χρειάζονται πάντα πολλά λεφτά

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Καβάλα και σε όλη την περιφερειακή ενότητα η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για μία διοργάνωση που φέτος υλοποιείται με την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας και την παρουσίαση κατά το δυνατόν περισσότερο, των είκοσι και πλέον γεγονότων, του Διευθυντή της υπηρεσίας Χρήστου Παπαδόπουλου.

Χθες το αμφιθέατρο του διοικητηρίου γέμισε από μαθητές στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που είχε ως θέμα το νεανικό διαβήτη. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκε σχετικό έντυπο ενώ τους μίλησε ο Χρήστος Δαραμήλας, πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων και σωματείων για το διαβήτη. Δόθηκαν οδηγίες στα παιδιά για τη διατροφή τους, εξηγήθηκε η καθημερινότητα ενός παιδιού που αντιμετωπίζει το πρόβλημα του διαβήτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στοχευμένα σε μαθητές σχολείων, όπου μεταξύ αυτών υπήρχαν και άτομα με νεανικό διαβήτη. Η συζήτηση με τον κ. Δαραμήλα έγινε με άμεσο και απλό τρόπο κι έτσι σύντομα τα παιδιά αντιλήφθηκαν περί τίνος πρόκειται. Στην ίδια εκδήλωση παραβρέθηκε και ο τοπικός σύλλογος «Γλυκιά Αγκαλιά» ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους μαθητές, ως υπόδειγμά πρωινού και κολατσιού, φρούτα και διάφορα σάντουιτς.

Ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας σημειώνουν αναπάντεχη επιτυχία, διότι η διοργάνωση στηρίζεται στην περσινή εμπειρία. Μας αγκαλιάζουν φορείς και δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτή την προσπάθεια, παραδέχθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι τίποτε από όσα γίνονται δεν είναι για το θεαθήναι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι εκδηλώσεις που διαρκούν όλη την εβδομάδα κι έχουν κατανεμηθεί σε όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, οργανώνονται με λιγοστά χρήματα. Περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ. Το γεγονός δεν περνά απαρατήρητο, όταν στην Καβάλα έχουν ξοδευθεί πολλά περισσότερα χρήματα για λιγότερο σημαντικές εκδηλώσεις. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε έναν ελάχιστο προϋπολογισμό τον οποίον και διαχειρίστηκε η υπηρεσία του. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων χρειάζεται καλή διάθεση, να δίνει κάποιος την ψυχή του και να δρα εθελοντικά.

 

Διαβάστε επίσης