• 20 Απριλίου 2024,

Η εβδομάδα με τα 2.745 κρούσματα κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας!

 Η εβδομάδα με τα 2.745 κρούσματα κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας!

Η αύξηση των κρουσμάτων σε όλο το Νομό Καβάλας άρχισε να καταγράφεται την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου. Είναι φανερό ότι οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον και στο γεγονός των συναθροίσεων- συναντήσεων τις ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια της εορτής των Χριστουγέννων.

Από τότε μέχρι και σήμερα πέρασαν 15 ημέρες. Τα δεδομένα όσον αφορά τα αυξημένα κρούσματα ελπίζουμε ότι έχουν σταθεροποιηθεί. Η μέρα με τα περισσότερα κρούσματα είναι πάντα η Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, όταν σημειώθηκε το αρνητικό ρεκόρ για το Νομό με 559 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο!

Συνολικά 2.745 κρούσματα καταγράφηκαν στο Νομό Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα, 3 με 9 Ιανουαρίου. Είναι τα περισσότερα κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα που είναι περισσότερα από αυτά που καταγράφηκαν στο Νομό Καβάλας όλο το Δεκέμβριο! Το ίδιο διάστημα η κατάσταση στη Θάσο είναι σαφώς καλύτερη. Έχει προ πολλού σταθεροποιηθεί με 20 έως 25 κρούσματα την ημέρα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ξεκίνησε η καινούργια εβδομάδα. Προχθές Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 341 κρούσματα για το Νομό Καβάλας. Αριθμός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητικός σύμφωνα με όλα τα προηγούμενα που ήταν πολύ χειρότερα.

Πάντως και τη Δευτέρα διαπιστώθηκε κάμψη της εμβολιαστικής διαδικασίας αφού την ημέρα αυτή τα εμβόλια συνολικά στο Νομό Καβάλας ήταν λιγότερα από 1.000. Της πρώτης δόσης μόνο 81. Σημειώνουμε ότι στις 8 Ιανουαρίου του 2022 ο Νομός Καβάλας συμπλήρωσε έναν χρόνο εμβολιαστικής διαδικασίας καθώς οι πρώτοι εμβολιασμοί είχαν γίνει στο Νοσοκομείο Καβάλας πέρυσι τον Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης