Dark Mode Light Mode

Η Ευγενία Φιλόσογλου ενημερώνει για τις Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην αγορά των Κρηνίδων

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων Ευγενία Φιλόσογλου μας ενημερώνει για τις δύο- τουλάχιστον- μεγάλες εκδηλώσεις που θα γίνουν το Καλοκαίρι στις Κρηνίδες.

Μιλά στην Δευτεριάτικη Πρωινή για την καταναλωτική κίνηση στην αγορά των Κρηνίδων κι επισημαίνει το ότι τελευταία άνοιξαν και λειτουργούν στις Κρηνίδες αρκετά νέα καταστήματα.

Η συνέντευξη

Ερ: Πείτε μας τι εκδηλώσεις ετοιμάζετε για το καλοκαίρι σαν Σύλλογος Εμπόρων – Επαγγελματιών Φιλίππων.

Απ: Η πρώτη μας επίσημη δράση θα γίνει στις 13 Ιουνίου με τη γιορτή της αγοράς. Όπου θα έχουμε ζωντανή μουσική, θα υπάρχουν Dj, τα καταστήματα θα έχουν προσφορές για εκείνη την ημέρα. Θα είναι σαν μια Λευκή Νύχτα στις Κρηνίδες. Το ξεκινήσαμε πέρσι πρώτη φορά και πήγε πάρα πολύ καλά. Οι επαγγελματίες το ζητάνε και θέλουμε να θεσμοθετηθεί, να καθιερωθεί μέσα στις δράσεις του Συλλόγου. Είναι φέτος το «2ο Krinifest». Στη συνέχεια θα υπάρξει στις 16  Αυγούστου το 5ο Μουσικό Σταυροδρόμι Φιλίππων, όπου εκεί θα έχουμε καλεσμένη τη γνωστή τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου. Όλα αυτά βοηθάνε πάρα πολύ. Μάλιστα την περασμένη Τρίτη είχαμε μια συνάντηση με τους επαγγελματίες προκειμένου να διευθετηθούν κάποια θέματα πάνω στις συγκεκριμένες δράσεις. Το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι όσο περισσότερες δράσεις μπορούμε και κάνουμε, τόσο περισσότερο θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε την αγορά. Φέρνοντας κόσμο και γνωρίζοντας την αγορά σε ανθρώπους που ίσως δεν την γνωρίζουν. Οι Κρηνίδες τελευταία έχουν αναπτύξει μια δυναμική με αρκετά καταστήματα που έχουν ανοίξει. Και εμπορικά καταστήματα. Μιλάμε για 6-7 καταστήματα τον τελευταίο χρόνο. Εμείς έχουμε χρέος ως σύλλογος να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική όσο μπορούμε. Καλώς ή κακώς οι δράσεις είναι το πιο αποτελεσματικό και το πιο άμεσο μέσο για να υπάρχει κίνηση στην αγορά όσο το δυνατό παραπάνω.

Ερ: Υπάρχουν όμως και τα προβλήματα στη μέση όπως το ρεύμα, τα ενοίκια κλπ.

Απ: Γενικά υπάρχει μια πτώση. Αυτό το βλέπουμε συζητώντας και με άλλους ανθρώπους, όχι μόνο με την αγορά των Κρηνίδων. Το ενεργειακό είναι το μεγάλο δυσβάσταχτο πρόβλημα. Βέβαια εδώ στις Κρηνίδες είμαστε λίγο τυχεροί γιατί τα ενοίκια δεν είναι τόσο υψηλά όσο στην πόλη. Βλέπουμε ότι με τα προγράμματα τα επιδοτούμενα πολλοί νέοι άνθρωποι επέλεξαν τις Κρηνίδες για να ανοίξουν ένα κατάστημα και όχι σε μια μεγαλούπολη. Είναι αυτοαπασχολούμενοι, δεν είναι μεγάλες επιχειρήσεις, είναι μικρές επιχειρήσεις. Μόνο έτσι μπορείς να κρατηθείς με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Με όλα αυτά τα υπέρογκα κόστη. Επομένως είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το καλοκαίρι στην αγορά μας.

Ερ: Έχει φανεί κάτι για τον τουρισμό; Είναι κάτι διαφορετικό ή όπως κάθε Μάιο είναι και φέτος ο τουρισμός;

Απ: Φέτος είναι λίγο πεσμένος σε σχέση με τον περσινό Μάιο. Παίζει ρόλο ο πόλεμος, παίζουν ρόλο πάρα πολλά πράγματα.

Ερ: Αν λειτουργήσουν σωστά και αναβαθμισμένα τα Λασπόλουτρα και αυτό βοηθάει. Απ: Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ. Φαντάζομαι ότι φέτος θα είναι και η τελευταία χρονιά που θα υπολειτουργούν. Πραγματικά έχει γίνει μια πάρα πολύ ωραία δουλειά στα Λασπόλουτρα. Από του χρόνου αν ξεκινήσουν κανονικά και μάλιστα αν καταφέρουν και λειτουργήσουν και σε 12μηνη βάση, πραγματικά θα είναι για τις Κρηνίδες μια πολύ μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη.  (Πηγή φωτογραφίας Δήμος Καβάλας)  

Προηγούμενο άρθρο

Μάκης Καφετζής: « Όλοι εκφράζουν αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική κίνηση στη Θάσο»

Επόμενο άρθρο

Ομόφωνα θετικό το τοπικό συμβούλιο για την παραχώρηση της καπναποθήκης στο ΤΕΕ ΑΜ