• 30 Απριλίου 2024,

Η Ευαγγελία Δρακονάκη ανησυχεί για τα οικονομικά του Δημοτικού Ωδείου

 Η Ευαγγελία Δρακονάκη ανησυχεί για τα οικονομικά του Δημοτικού Ωδείου

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, η Ευαγγελία Δρακονάκη διατυπώνει την ανησυχία της για τα οικονομικά θέματα του Δημοτικού Ωδείου.

Στη συνεδρίαση υπήρχε θέμα σχετικά με τα οικονομικά του Δημοτικού Ωδείου. Ειδικότερα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του, το τρίτο τρίμηνο έτους 2022. Επειδή ωστόσο χρειάστηκε να δοθούν εξηγήσεις και περισσότερες πληροφορίες από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωδείου, το θέμα αποσύρθηκε για να συζητηθεί παρουσία του προέδρου σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη μελετώντας τα στοιχεία της υπόθεσης διαπιστώνει ότι το προαναφερθέν χρονικό διάστημα εισπράχτηκαν από το Δημοτικό Ωδείο τα δίδακτρα μαθητών μόνο σε ποσοστό 18%.

Σημειώνει επίσης ότι γενικότερα υπάρχει μία ασυνέπεια στο να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εκπρόσωποι νομικών προσώπων του Δήμου, ζητήματα των οποίων απασχολούν την επιτροπή.

Για τα οικονομικά του Δημοτικού Ωδείου η Ευαγγελία Δρακονάκη παρατήρησε ότι το νομικό πρόσωπο εισέπραξε ήδη 180.000 ευρώ. Όλα τα χρήματα που ο Δήμος Καβάλας προϋπολόγισε να το επιχορηγήσει για το τρέχον έτος.

Εκτιμά λοιπόν ότι είναι τόσο δύσκολη η οικονομική κατάσταση του Δημοτικού Ωδείου που μέσα στο πρώτο επτάμηνο του 2022 πήρε τα χρήματα που προβλέπονταν να εισπράξει από το Δήμο όλη τη χρονιά.

Δεν είναι καλά τα οικονομικά του Δημοτικού Ωδείου, είπε η κ. Δρακονάκη. Περιμένει τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση για παροχή διευκρινήσεων και περαιτέρω πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης