• 21 Μαΐου 2024,

Καλοκαιρινή συνεδρίαση με αναβολές μπας και οι κατηγορούμενοι αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης

 Καλοκαιρινή συνεδρίαση με αναβολές μπας και οι κατηγορούμενοι αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης

Σε μια από τις ελάχιστες Καλοκαιρινές του συνεδριάσεις το Μονομελές Καβάλας ασχολήθηκε χθες με 31 υποθέσεις που βρίσκονταν στο πινάκιο.

Όλα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα κι έτσι η συνεδρίαση, παρά τις 31 υποθέσεις που θεωρούνται και ήταν πολλές, ολοκληρώθηκε νωρίς. Στις 10.30 το πρωί. Ρόλο έπαιξαν οι αναβολές και η απουσία από το δικαστήριο πολλών κατηγορούμενων.

Από τις υποθέσεις ξεχώρισαν περισσότερες από 5 που αφορούσαν οδήγηση χωρίς την κατοχή της απαραίτητης άδειας (δίπλωμα) οδήγησης. Από αυτές οι πιο πολλές ήταν συνηθισμένες. Κατηγορούμενοι ήταν Αλβανοί που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Ν. Καβάλας.

Στον έλεγχο που έκανε η Αστυνομία επέδειξαν άδεια (δίπλωμα) οδήγησης που είχαν στην πατρίδα τους. Το Αλβανικό αυτό έγγραφο δεν ισχύει στην Ελλάδα. Δήλωσαν ότι δεν το γνώριζαν. Πλήρωσαν το προβλεπόμενο πρόστιμο που τους επιβλήθηκε από τον έλεγχο της Αστυνομίας και χθες ήταν αντιμέτωποι με την ποινική πλευρά της υπόθεσης.

Σχεδόν κανείς δεν είχε δίπλωμα ελληνικών αρχών. Όλοι αντιμετωπίστηκαν με επιείκεια, τους δόθηκε αναβολή ώστε την επόμενη φορά να έχουν αποκτήσει το δίπλωμα. Άλλοι επικαλέστηκαν και οικονομική δυσκολία.

Ορισμένοι απέδειξαν ότι είναι στη διαδικασία έκδοσης διπλώματος. Τέλος ημεδαπός που κατοικεί στο Νομό Καβάλας βρέθηκε να οδηγεί δίκυκλο χωρίς δίπλωμα. Παρουσίασε διάφορες δικαιολογίες κι έτσι εξασφάλισε και αυτός αναβολή. Οι υποθέσεις προσδιορίστηκαν όλες για το Καλοκαίρι του 2023. Άπαντες οφείλουν τότε να εμφανιστούν στο δικαστήριο με το δίπλωμα οδήγησης. Των ελληνικών αρχών.

Η χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς ήταν η τελευταία για το μήνα Ιούλιο. Οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων των Αύγουστο είναι ακόμη λιγότερες. Έτσι η ουσιαστική επάνοδος στα δικαστήρια θα γίνει από τα μέσα Σεπτέμβρη και μετά, όταν και αρχίζει το νέο δικαστικό έτος. Ως τότε τα δικαστήρια θα ασχολούνται μόνο με επείγουσες υποθέσεις (αυτόφωρα κτλ).

Διαβάστε επίσης