• 26 Απριλίου 2024,

Η φύσις δεν αλλάζει

 Η φύσις δεν αλλάζει

 

Μια φορά κι έναν καιρό ένας λαγός ήθελε να περάσει ένα ποτάμι αλλά δε ήξερε κολύμπι. Προσπαθούσε να βρει ένα τρόπο να τα καταφέρει άλλα λύση δεν έβρισκε. Ξαφνικά προβάλει το κεφάλι του από το ποτάμι ένας κροκόδειλος, του χαμογελάει και του λέει γλυκά – γλυκά:

  • «Ε κυρ λαγέ, σε βλέπω που ψάχνεις τρόπο να διαβείς το ποτάμι. Θέλεις να ανεβείς στην πλάτη μου και να σε περάσω εγώ απέναντι;»
  • «Α μπα. Δεν νομίζω. Διότι εσύ στα μέσα της διαδρομής θα με φας».
  • «Όχι, όχι», του λέει ο κροκόδειλος, «μη φοβάσαι, είμαι χορτάτος. Μόλις έφαγα μια νυφίτσα και δύο ποντίκια. Μη φοβάσαι, ανέβα να σε περάσω απέναντι».
  • «Μου υπόσχεσαι ότι δεν θα με φας έτσι;»
  • «Μα ναι σου λέω, μη φοβάσαι, ανέβα»

Ανεβαίνει λοιπόν ο λαγός και αρχίζει ο κροκόδειλος να κολυμπάει προς την απέναντι όχθη. Κάπου στα μέσα της διαδρομής, ξαφνικά, γυρίζει το κεφάλι του, αρπάζει τον λαγό και τον κάνει μια χαψιά.

Λίγο πριν χαθεί στο βάθος του στόματος του κροκόδειλου ο λαγός βγάζει μια ύστατη φωνή και του λέει:

-«Ε, τι κάνεις βρε παλιοκροκόδειλε. Εσύ δεν μου είπες ότι δεν θα με φας;»

– «Σου είπα κυρ λαγέ αλλά η φύσις μου είναι τέτοια και δεν μπορώ να πάω αντίθετα σ’ αυτήν. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ».

 

Είναι στη φύση λοιπόν του Βαγγέλη Παππά η ροπή προς τον λαϊκισμό. Και όσο κι αν χύνει από καιρού εις καιρόν κροκοδείλια δάκρυα περί μετριοπάθειας, όσο κι αν διεκδικεί για τον εαυτό του τον ρόλο του αυτοδιοικητικού που μιλά τη φωνή της λογικής, φαίνεται τελικά ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από την φύση του και τον παλιό κακό του εαυτό.

Το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης συντάχθηκε με το μέτωπο της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού που ζητά 42% έκπτωση στα δημοτικά τέλη, έτσι απλώς για να χαϊδέψει τα αυτιά των δημοτών, χωρίς να σκέπτεται ως υπεύθυνος αιρετός πως θα μπορέσει ο Δήμος Καβάλας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του αν δεν έχει έσοδα.

Η θέση του μάλιστα αυτή ήταν και μία μεγαλοπρεπής κωλοτούμπα από όλα όσα ισχυρίζονταν μόλις την προηγούμενη ακριβώς μέρα στο ραδιόφωνο της Πρωινής ενώ ακόμη και την ίδια στιγμή που ψήφιζε την αντίθετη πρόταση από αυτή που έφερε η διοίκηση του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο, έλεγε πως πιστεύει ότι η πρόταση που ψηφίζει δεν θα περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση!

Το αποκορύφωμα της στροφής του Βαγγέλη Παππά στον λαϊκισμό, στην ανευθυνότητα αλλά και στην υποκρισία, ολοκληρώθηκε με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με την κ. Τσανάκα που φυσικά είναι αδύναμη να ελέγξει δύο τρία μέλη της δημοτικής της παράταξης τα οποία ενόψει της αποχώρησής της από τα κοινά, διαγκωνίζονται για τη διαδοχή της. Οι δημοτικοί αυτοί σύμβουλοι που είναι συγκοινωνούντα δοχεία και με δυο τρεις συναδέλφους τους άλλης δημοτικής παράταξης, χαράζουν μια τυφλή και αδιέξοδη γραμμή που στρέφεται κατά του Θόδωρου Μουριάδη τον οποίο επιδιώκουν να πλήξουν και ως πρόσωπο αλλά και ως θεσμό και η τακτική τους αυτή έρχεται σε αντίθεση με την εξυπηρέτηση και προώθηση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών.

Δυστυχώς ο Βαγγέλης Παππάς ο οποίος, νομίζουμε, ότι τα έχει αντιληφθεί όλα αυτά, δεν κατάφερε να αποστασιοποιηθεί για πολύ καιρό από αυτή την τακτική και μετά την  προ ενός περίπου έτους «άτυχή» στιγμή της καταψήφισης του ευρωπαϊκού προγράμματος για την αναβάθμιση της Παναγίας, επανέρχεται στον πρότερο πολιτικό βίο του, επαναφέροντας στα κοινά τον παλιό κακό του εαυτό.

Θ. Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης