Οι γαστρονομικές δράσεις της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μόλις άρχισαν

 Οι γαστρονομικές δράσεις της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μόλις άρχισαν

Στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου μια διαφορετική εορταστική εκδήλωση με πρωτοβουλία της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Οι Γαστρονομικές Ιστορίες της Καβάλας άρχισαν το Σάββατο με πρωταγωνιστή το φημισμένο σεφ, καβαλιώτη στην καταγωγή, Νίκο Φωτιάδης.

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου κάλεσε τις καβαλιώτισσες να δώσουν συνταγές παραδοσιακών φαγητών κι έθεσε μάλιστα και στόχο ένα βραβείο πεντακοσίων ευρώ για την καλύτερη συνταγή, η οποία θα εμπλουτίσει το αρχείο της δημοτικής επιχείρησης.

Ο Νίκος Φωτιάδης είναι ιδιαίτερα ορεξάτος και με τη στήριξη της δημοτικής επιχείρησης προγραμματίζει μια εβδομάδα στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο το Φεστιβάλ Καβαλιώτικης Κουζίνας. Εκεί θα κληθούν δημοσιογράφοι, αλλά παράλληλα θα είναι και μια εκδήλωση για το κοινό που θα λάβει χώρα σε φημισμένο εστιατόριο της πρωτεύουσας.

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αρχίζει ταυτόχρονα έρευνα για τις τοπικές ποικιλίες κρασιών, ενώ το Φεβρουάριο θα πραγματοποιήσει τέσσερα σεμινάρια για τους επαγγελματίες της εστίασης που έχουν σχέση με τις συνταγές αλλά και με την κοστολόγηση του μενού, καθώς και με τη συμπλήρωση ενός καταλόγου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βασικός εισηγητής θα είναι ο Νίκος Φωτιάδης.

Το Σάββατο ο κ. Φωτιάδης με τους συνεργάτες του παρουσίασε πέντε λησμονημένες χριστουγεννιάτικες συνταγές με προέλευση από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και τη Θράκη. Έδειξε στο κοινό τον τρόπο παρασκευής αλμυρής βασιλόπιτας, θυμίζοντας στο κοινό ότι οι βασιλόπιτες δεν ήταν γλυκές. Παρασκεύασε λοιπόν μια ποντιακή βασιλόπιτα με τυρί και μια θρακιώτικη με κιμά, τις οποίες στη συνέχεια προσέφερε στο κοινό.  (Οι φωτογραφίες είναι του Δήμου Καβάλας)

Διαβάστε επίσης