• 23 Απριλίου 2024,

Συλλογή υπογραφών από την ομάδα «Θέατρο των Πολιτών» και άλλα νέα συλλόγων

 Συλλογή υπογραφών από την ομάδα «Θέατρο των Πολιτών» και άλλα νέα συλλόγων

Η ομάδα «Θέατρο των Πολιτών» προσπαθεί να αναδείξει το πρόβλημα έλλειψης χώρων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην πόλη μας. Συγκεντρώνει υπογραφές σε συγκεκριμένη διεύθυνση στο διαδίκτυο. Αφορμή της πρωτοβουλίας η αλλαγή δεδομένων όσον αφορά την αίθουσα του Αμφιθεάτρου. Αυτά και άλλα νέα συλλόγων κτλ έχουν ως εξής:

*Σύλλογος Πνοή: Αναγνωρίζοντας την προσφορά του Συλλόγου ΠΝΟΗ ο οργανισμός “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” εδώ και δύο χρόνια μας έχει εντάξει στο πρόγραμμα “των 52 εβδομαδων” στα πλαίσια της συνεργασίας του με την αλυσίδα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. Έτσι λοιπόν παραλάβαμε 1 καρότσι τρόφιμα από τις προσφορές του κόσμου, για τέταρτη φορά μέσα στο 2017. Ευχαριστούμε πολύ το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για την υποστήριξη προς την ΠΝΟΗ αλλά και όλους εσάς τους συμπολίτες μας που με κάθε τρόπο μας υποστηρίζετε!!!!

*Σύλλογος Χωράφας: Χριστουγεννιάτικη γιορτή στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Χωράφας (Γ. Κίτσου) με πολύ μουσική και πλούσια εδέσματα. Σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 18:00.

*Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ: Στις 11/12/2017 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στα γραφεία του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ κύριου Αντωνιάδη Κ. με το Δ Σ του Συλλόγου μας, με θέμα την διερεύνηση προσβάσιμων τουριστικών προορισμών, όπως π.χ. ( Τουριστικά Καταλύματα, Προσβάσιμες Παραλίες, Εναλλακτικός Προσβάσιμος, Ιαματικός Τουρισμός ) έτσι ώστε η ΠΕ Καβάλας και γενικότερα η περιφέρεια ΑΜΘ να γίνει πόλος έλξης και για τους επισκέπτες – τουρίστες ΑμεΑ. Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα οπού συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας από την περιφέρεια, ενός ενημερωτικού τουριστικού οδηγού ο οποίος θα αναφέρει όλους τους προσβάσιμους προορισμούς της περιφέρειας μας, όπως και για την έκδοση ενός ενημερωτικού φυλλαδίου, για να μπορούν να εξυπηρετούνται ενημερωτικά οι επισκέπτες – τουρίστες ΑμεΑ αλλά και για την όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη διαμονή τους στις διακοπές, που θα επιλέξουν κάνουν στο τόπο μας. Επίσης κρίθηκε αναγκαίο να πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις και με τους υπόλοιπους εκπροσώπους φορέων – συλλόγων ΑμεΑ της Περιφέρειας.

*Δημοτική Βιβλιοθήκη: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και οι Παραμυθάδες χάρισαν σε όσους παραβρέθηκαν στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης την Πέμπτη μια Χριστουγεννιάτικη βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο λογοτέχνη Α. Παπαδιαμάντη. Οι αναγνώσεις τριών Χριστουγεννιάτικων διηγημάτων στη γλώσσα του Παπαδιαμάντη ικανοποίησαν το κοινό που επισφράγισε την εκδήλωση με το θερμό του χειροκρότημα.

*Δημοτική Βιβλιοθήκη: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός ” και η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού “Οι Παραμυθάδες ” την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος) στο πλαίσιο της δράσης «Ο γύρος του κόσμου: Παραμύθια από τις 7 ηπείρους» θα πραγματοποιήσουν αφηγήσεις παραμυθιών με θέμα την παγωμένη Ανταρκτική. Οι αφηγήσεις θα πλαισιωθούν με εικαστικό εργαστήρι στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι.

*Θέατρο των Πολιτών: Ψήφισμα – Συλλογή Υπογραφών για το πρόβλημα ύπαρξης χώρων παρουσίασης καλλιτεχνικού έργου.

Με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου Νομαρχιακής Ενότητας Καβάλας ΜΟΝΟ για 40 ημέρες ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους πολιτιστικούς φορείς της περιφέρειας, συγκεντρωθήκαμε εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και από την συζήτηση προέκυψε το εξής συμπέρασμα: Οι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής, ενώ παράγουν ένα μεγάλο και πλούσιο έργο, δεν έχουν κατάλληλους χώρους παρουσίασης του. Για το λόγο αυτό ζητάμε να βρεθεί ή να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και κατάλληλος χώρος που να στεγάσει το δικαίωμά μας στην έκφραση και την καλλιτεχνική δημιουργία. Μέχρι ότου να συμβεί αυτό να παραχωρείται το Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς. Συλλογή υπογραφών στη διεύθυνση: http://www.theatrotwnpolitwn.gr/%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%8E%CE%BD

Διαβάστε επίσης