Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Χαλκερό (φωτογραφίες)

 Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Χαλκερό (φωτογραφίες)

Με διήμερες εκδηλώσεις που ήταν κυρίως θρησκευτικές, το Χαλκερό Καβάλας γιόρτασε και φέτος τη γιορτή του.

Τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Το χωριό πεντακάθαρο και περιποιημένο, με πρωτοβουλία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Σάββα Χατζηβασιλειάδη (και τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου), υποδέχτηκε αρκετό κόσμο.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ο ιερός ναός Ζωοδόχου Πηγής. Δίπλα στον οποίο κατασκευάζεται η απαραίτητη αίθουσα εκδηλώσεων. Του χρόνου στη γιορτή θα είναι έτοιμη ώστε να εξυπηρετήσει τους πιστούς.

Στην παραμονή της γιορτής δηλαδή το απόγευμα της Πέμπτης, τον πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Στέφανος. Επακολούθησε περιφορά της εικόνας. Τη θρησκευτική εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές Πασχαλίδης- Μακάριος Λαζαρίδης αλλά και οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας κύριοι Απόστολος Μουμτσάκης και Ανέστης Δημητριάδης.

Ανήμερα της γιορτής (χθες Παρασκευή) τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία του αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου. Παραβρέθηκαν ο πρώην βουλευτής Σάββας Εμινίδης, ο Γιάννης και ο Στάθης Εριφυλλίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Καρβάλης Νίκος Καρακείσογλου. Οι κάτοικοι της περιοχής βοήθησαν εθελοντικά προκειμένου όλα όσα έχουν σχέση με τις θρησκευτικές τελετές να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του χωριού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να μην υπάρξουν παράπονα και μικροπροβλήματα. Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος οι μόνιμοι κάτοικοι του μικρού και συμπαθητικού Χαλκερού αλλά και όσοι το επισκέπτονται συχνά. Η Άνοιξη είναι βέβαια το πιο πρόσφατο και ευχάριστο γεγονός στο Χαλκερό. Έχει έρθει και έχει επηρεάσει τη φύση αλλά και τις δραστηριότητες των ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης