Η γιορτή του Αγίου Νικολάου και των λιμενεργατών

 Η γιορτή του Αγίου Νικολάου και των λιμενεργατών

Η πόλη της Καβάλας τίμησε χθες τον Άγιο Νικόλαο. Οι εκδηλώσεις που άρχισαν την Τετάρτη, ήταν οι καθιερωμένες. Επίκεντρο τους είχαν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ο καιρός ήταν καλός, βοήθησε την προσέλευση των πιστών και την λιτανεία της εικόνας του Αγίου.

Αμέσως μετά έγινε η γιορτή του σωματείου των Λιμενεργατών. Με την ευκαιρία τελέστηκε μνημόσυνο για τους λιμενεργάτες που δεν είναι πια στη ζωή. Η λιτή δεξίωση δόθηκε στο κτίριο του σωματείου. Παρόντα αρκετά μέλη με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Παρδαλίδη. Οι λιμενεργάτες είχαν μια επιτυχία πρόσφατα, μέσω του συνεταιρισμού τους ανέλαβαν μετά από καιρό το έργο της φύλαξης των μεγάλων λιμανιών του ΟΛΚ. Το γεγονός δίνει αισιοδοξία στον κλάδο που κι αυτός αντιμετωπίζει προβλήματα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Αυτήν την περίοδο κι ως το τέλος του έτους στο νέο λιμάνι εξυπηρετούνται πλοία με μάρμαρα και δημητριακά. Η κίνηση στο νέο λιμάνι είναι ικανοποιητική. Έτσι θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα. «Παλεύουμε, παλεύουμε με τα θηρία. Παλεύουμε για τη δουλειά» είπε στην Πρωινή ο πρόεδρος του σωματείου. Δέχθηκε πολλές ευχές από τους παρόντες στην εκδήλωση.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης, η κ. Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Ήταν επίσης εκπρόσωποι υπηρεσιών και αρχών, συνεργάτες των λιμενεργατών, φίλοι κτλ. Το κλίμα ήταν άριστο κι όλοι ευχήθηκαν να ξανασυναντηθούν του χρόνου την ίδια μέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης