• 16 Απριλίου 2024,

Με το νέο έτος η ομάδα για τα μη ώριμα έργα Σταθάκη

 Με το νέο έτος η ομάδα για τα  μη ώριμα έργα Σταθάκη

Τον περασμένο Μάη ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης είχε επισκεφθεί την Καβάλα υποσχόμενος έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα, έτσι είχαν χαρακτηρισθεί τότε, στην περίπτωση που ο αγωγός ΤΑΡ προχωρήσει στην επίμαχη περιοχή από τον Αμυγδαλεώνα έως τα όρια των περιφερειακών ενοτήτων Καβάλας – Δράμας.

Το έργο του αγωγού στη συγκεκριμένη περιοχή θα ολοκληρωθεί το αργότερο την άνοιξη του 2019. Αλλά τι συμβαίνει με τα υπεσχημένα από τον κ. Σταθάκη έργα; Αυτά είχαν γίνει αποδεκτά από το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, συζητήθηκαν πολλές φορές στις συνεδριάσεις του σώματος, τώρα όμως διαπιστώνεται πως καθυστερούν.

Το παράδοξο είναι ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στον υπουργείο αλλά σε εκείνους που θα έπρεπε να έχουν ώριμες τις ανάλογες μελέτες. Δυστυχώς, ούτε το έργο ύδρευσης που σε μεγάλο βαθμό αφορά στη ΔΕΥΑΚ , ούτε το έργο άδρευσης που σε μεγάλο βαθμό αφορά στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, είναι έτοιμα να χρηματοδοτηθούν. Ενώ δηλαδή υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση για τα δύο προαναφερόμενα έργα, ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο κ. Σταθάκης, τα έργα βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία ωρίμανσης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ομάδα εργασίας που συστήθηκε δε θα συνεδριάσει στη διάρκεια του Δεκεμβρίου και μεταθέτει το ραντεβού για μετά τις γιορτές, διότι δεν είναι έτοιμα όσα έχουν υποσχεθεί στο υπουργείο τόσο ο δήμος και η ΔΕΥΑΚ, όσο και η αντιπεριφέρεια Καβάλας.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα έργα καθυστερούν τόσο να ωριμάσουν που υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση. Κανείς δε θέλει να σκέπτεται ένα παρόμοιο ενδεχόμενο.

 

Διαβάστε επίσης