• 20 Απριλίου 2024,

Ηλίας Ιωαννίδης: Θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει

 Ηλίας Ιωαννίδης: Θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει

Το μεσημέρι της Τετάρτης εκπρόσωποι φορέων και κατοίκων της Νέας Καρβάλης έθεσαν για μία ακόμη φορά θέματα περιβάλλοντος στην ανατολική πλευρά της πόλης, κατά τη διάρκεια συναντήσεώς του με τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Χθες η συζήτηση συνεχίστηκε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ, καθώς οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Μαρκόπουλος στους εκπροσώπους της Νέας Καρβάλης ήταν αναμενόμενο να μην ικανοποιήσουν. Ο κ. Μαρκόπουλος υποσχέθηκε επαναλειτουργία των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της περιφερειακής ενότητας, αλλά στην καλύτερη περίπτωση ένας από τους τρεις θα λειτουργήσει τον Ιανουάριο.

Στην ΠΡΩΙΝΗ μίλησε ο Ηλίας Ιωαννίδης, που επικέντρωσε την κριτική του προς την κυβέρνηση και λιγότερο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησαν επίσης η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου και ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς.

Μεταξύ των άλλων, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης που κατοικεί στην περιοχή της Λεύκης, δήλωσε σε συνέχεια της συναντήσεως με τον κ. Μαρκόπουλο: «Διαπιστώνουμε σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των φορέων και του ίδιου του κράτους. Ως κάτοικοι της περιοχής θέλουμε ν ξέρομε τι συμβαίνει. Η κριτική μας απευθύνεται κυρίως στην κυβέρνηση.

Από τη συνάντησή μας με τον κ. Μαρκόπουλο διαπιστώσαμε ελλείμματα σε εξοπλισμό και ελέγχους. Πρέπει να καταλάβετε ότι υποφέρουμε. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα πάνω από το οποίο κανείς δεν σκύβει. Χρειάζονται όχι ένας αλλά πολλοί σταθμοί μέτρησης της ρύπανσης του περιβάλλοντος, που πρέπει να βρίσκονται κοντά στα φουγάρα».

Η Αναστασία Ιωσηφίδου υπενθύμισε ότι από τις 17 Ιουνίου έως και σήμερα μετράται η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Νέα Καρβάλη από τον εξοπλισμό που νοικιάζει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Υπάρχουν στοιχεία και είναι στη διάθεση όλων, δήλωσε η κ. Ιωσηφίδου, εξηγώντας ότι οι μετρήσεις με τον ίδιο τρόπο θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του έτους. Το 2019, ενημέρωσε η κ. Ιωσηφίδου, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα αγοράσει δικό της εξοπλισμό και τα έως τότε στοιχεία – αποτελέσματα θα τα αποστείλει στο υπουργείο.

Ο Βαγγέλης Παππάς σημείωσε ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας υπάρχουν μετρητές ρύπανσης στις καμινάδες των βιομηχανιών. Επανέλαβε την πρότασή του ώστε να υπάρχει ένας κινητός σταθμός μέτρησης μαζί με το απαραίτητο ανεμόμετρο. Ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις κατατέθηκαν από τον ίδιο σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά η κ. Ιωσηφίδου δεν λέει να το καταλάβει. Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το σημείο στο οποίο εγκαταστάθηκε ο σταθμός μέτρησης της ρύπανσης από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δεν είναι το κατάλληλο.

Διαβάστε επίσης